Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Uspješno proveden Dan ljubaznosti u prometu, policija nagradila 83 vozača

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke jučer je provedena preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu.

U policiji govore da su preventivnom akcijom bili obuhvaćeni najfrekventniji pješački prijelazi u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, a provedena je u suradnji s predstavnicima Grada Koprivnice, Đurđevca i Križevaca.

U sklopu akcije policijski službenici i predstavnici gradova vozače koji su zaustavili svoja vozila i propustili pješake na obilježenim pješačkim prijelazima nagradili su prigodnim poklonima i preventivnim materijalima. Tijekom akcije nagrađena su tako 83 vozača.

– Osim propuštanja pješaka na pješačkim prijelazima, akcijom je bilo obuhvaćeno i kretanje vozača bicikala površinama namijenjenim za kretanje pješaka te je prigodno nagrađeno sedam vozača bicikala koji su svoje kretanje dolaskom do nogostupa ili obilježenog pješačkog prijelaza nastavili pješice gurajući bicikl – naglašavaju.

Iz Grada Koprivnice dodaju da se službenicima u provođenju akcije pridružila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te su savjesnim sudionicima u prometu dijelili čokolade i kemijske olovke, ali i edukativno-promotivne materijale policije.

U Đurđevcu su pak u provođenju akcije sudjelovali gradonačelnik Hrvoje Janči, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, policijski službenici i komunalni redar Grada Đurđevca, a akcija je obuhvatila dva najfrekventnija pješačka prijelaza u samom središtu grada.

– Svaki vozač ili vozačica pohvaljen je za propuštanje pješaka na pješačkom prijelazu, a nagrađeni su bili u privjeskom, edukativnim materijalima te magnet-suvenirom koje je osigurao Đurđevac – zaključuju u Gradu Đurđevcu.

Tekst pripremili Tomislav Matijašić i Ivana Gazdek.

zatvori