Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti počeli s pripremama, trener Zekić: Nije važno kako nas drugi gledaju, bitno je kako ćemo se mi postaviti u utakmicama

Nogometaši Slaven Belupa danas su na pomoćnom terenu Gradskog stadiona Ivan Kušek-Apaš odradili prvi trening u sklopu priprema za drugi dio aktualne sezone.

Prije prvog treninga održana je konferencija za novinare na kojoj je o aktualnom stanju momčadi govorio trener Farmaceuta Zoran Zekić.

U samom igračkom kadru za sada još uvijek nema promjena.

– Nismo se vidjeli neko vrijeme, ne previše dugo, no ipak nismo. Za sada nema nekih velikih promjena. U razgovorima s ljudima iz drugih klubova može se zaključiti da je tržište malo mrtvo i ništa se ne dešava. U specifičnom razdoblju i uvjetima krećemo dalje u pripreme, one će biti malo razlomljene zbog božićnih i novogodišnjih praznika. Nakon toga u planu je otići u Međugorje – kazao je trener.

Zekić je svojim igračima u nadolazećim pripremama i drugom dijelu prvenstva zaželio zdravlja.

– Želio bih da su orni za rad i da se bore za svoju poziciju. Imamo roster kakav imamo, sami smo ga napravili. Nema baš previše sigurnih mjesta u prvih 11 tako da mogu reći da nakon dugo vremena stvarno mogu kazati onu floskulu da većina počinje od nule – kazao je Zekić.

Naglasio je kako ima previše igrača na nekim pozicijama.

– Sve ćemo to riješiti u narednih 10-ak dana. Neki igrači imali su operativne zahvate tako da neće biti od prvog dana u kadru. Postoji interes drugih klubova za neke od naših igrača, primjerice za Tepšića, Soldu, Hoxhu i Crnca. Još uvijek je to na dugačkom štapu i sa svima s kojima sam kontaktirao zaista nema još nikakvih konkretnih ponuda – rekao je.

Dodao je da će u slučaju prodaje igrača razmišljati o dovođenju novih.

– Naravno, cilj nam je dovesti mlade igrače, poletne, željne rada i uspjeha tako da će i u tom nekakvom odabiru oni imati prednost pa ćemo svi zajedno u klubu vidjeti što to znači za sadašnje pozicije – naglasio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Što se tiče pauze, Zekić je naglasio kako je razmišljao koliko će ih ona poremetiti.

– Posljednjih sedam, osam utakmica igrali smo dosta dobro. Zapravo su se svi igrači digli u formi posljednjih mjesec dana, nije bilo ni povrijeđenih. Rijetkost je da posljednjih par kola imaš sve igrače na raspolaganju. Pauza možda nije ni bila previše dugačka, no unatoč tome moramo biti oprezni i promišljati svaki trenutak. Bit će tu akumuliranog umora pa ćemo igrati 23. prosinca utakmicu s Lokomotivom nakon koje nam slijedi božićna pauza. Nadam se da nas pauza neće poremetiti – naglasio je.

Napomenuo je kako su ih tijekom prvog dijela sezone, posebno posljednjih mjesec i pol, protivnici počeli gledati drugačijim očima.

– Stalno su čekali da kihnemo, hvala Bogu nismo. Iako je bilo lošijih razdoblja, mene je najviše oduševila činjenica da smo se nakon zaista loše utakmice protiv Osijeka, karakterno i u svakom drugom smislu, digli i nakon toga više nismo izgubili utakmicu – kazao je Zekić.

Zaključio je kako nije važno mišljenje drugih, već kako će se njegovi igrači postaviti.

zatvori