Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

REZULTATI IZBORA Lijeva koalicija pobijedila u čak 14 koprivničkih mjesnih odbora, samo dva prednost dala HDZ-u i Mreži

Na izborima koji su tijekom nedjelje održani na koprivničkom području izabrani su novi članovi i članice vijeća mjesnih odbora.

Biralo se članstvo za ukupno 18 mjesnih odbora u Koprivnici i prigradskim naseljima, a liste koje je predstavio SDP s partnerima HSS-om, HSU-om i HSLS-om pobjedu su odnijele u većini njih, čak 14. HDZ je s Mrežom nezavisnih lista bolji bio u dva mjesna odbora, u jednom je slavio HNS, dok je u jednom mjesnom odboru rezultat izjednačen.

Podsjetimo da broj članova i članica ovisi o veličini mjesnog odbora, odnosno o broju njegovih stanovnika. Najveći su tako odbori Podolice i Dubovec gdje se bira po devet članova, Banovec, Brežanec, Centar, Ledinska, Lenišće, Miklinovec, Taraščice, Vinica, Reka i Starigrad tražili su sedam novih članova, a mjesni odbori Kunovec Breg, Draganovec, Herešin, Bakovčica, Jagnjedovec i Štaglinec po pet.

SDP-ova koalicija će tako u Bakovčicama imati četiri kandidata u Vijeću Mjesnog odbora, a HDZ jedan, u Mjesnom odboru Centar SDP je dobio pet mjesta, a HDZ i Kandidacijska lista grupe birača jedan, Dubovec daje čak sedam mjesta SDP-u, a dva HDZ-u, dok će Herešin imati četiri SDP-ova kandidata i jedan HDZ-ov odnosno Mrežin. U Jagnjedovcu rezultati također idu više na stranu SDP-a koji će dobiti tri mjesta, dok će HDZ dobiti dva, a ista je situacija i u Kunovec Bregu. Vijeće Mjesnog odbora Ledinska imat će pet članova lijeve koalicije, a dva desne, Lenišće je dalo četiri mjesta SDP-u, a tri HDZ-u, pet članova SDP-a ide u Vijeće Mjesnog odbora Miklinovec, dok će HDZ imati dva člana. Premoćnu pobjedu SDP je odnio u Podolicama s čak šest mjesta, dva idu HDZ-u, a jedan HNS-u. Slično je i u Reki gdje SDP dobiva šest mjesta, a HDZ jedno. Štaglinec pak daje četiri mjesta SDP-u, a jedan HDZ-u, dok u Starigradu lijeva koalicija dobiva četiri mjesta, a desna tri. Isti je slučaj i na Taraščicama.

S druge strane, Draganovec je više favorizirao liste koje su predstavili HDZ i Mreža pa tako ova koalicija dobiva tri člana u Vijeću Mjesnog odbora, a SDP s partnerima dva. Vinica je također dala prednost HDZ-u. Desna koalicija tamo je osvojila pet mjesta, a SDP-ova dva.

Situacija je pak pomalo drugačija na Brežancu gdje je najbolje prošla HNS-ova lista čija tri kandidata idu u Vijeće, dok još po dva dolaze iz SDP-a i HDZ-a.

Posebno su zanimljivi rezultati izbora u Banovcu gdje je neriješen rezultat pa tako po četiri člana dobivaju i SDP i HDZ. Dakle, ovaj će Mjesni odbor imati jednog člana više od predviđenog.

Detaljne rezultate izbora, kao i popis novih članova i članica vijeća mjesnih odbora možete pronaći ovdje.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori