Utorak, 30. travnja 2024.

Koprivnica poražena u ‘generalki’, stigao mladi makedonski reprezentativac

Nogometaši Koprivnice poraženi su u posljednjem pripremnom susretu od zagrebačkog HAŠK-a rezultatom 4:3. Utakmicu su obilježila čak tri preokreta i mnoštvo lijepih golova.

Poveli su Zeleni na samom početku utakmice. Na odličnu asistenciju Munivrane dobro se snašao Kovačić koji je zabio za 0:1. Do kraja prvog dijela domaćin je uspio izjednačiti pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Na početku drugog poluvremena trener Koprivnice Želimir Mešnjak napravio je tri izmjene, a u prvih 15 minuta nastavka vidjeli smo dva gola. Prvo je HAŠK u potpunosti preokrenuo utakmicu i poveo 2:1, a zatim je nakon lijepe akcije Koprivnica izjednačila pogotkom Pavlovića.

Nakon tog pogotka uslijedile su brojne zamjene, a kako nam je rekao Mešnjak, bilo je to najboljih 60 minuta koprivničkog trećeligaša na pripremama u kojem su protivnika ostavili praktički bez šanse, a golove primili iz prekida.

U posljednjih pola sata u igri su bili uglavnom mlađi igrači i jednog i drugog sastava pa se utakmica dosta razvodnila. Koprivnica je povela rezultatom 2:3 nakon lijepog gola Kolara iz slobodnog udaraca, ali su Zagrepčani još jednom uspjeli preokrenuti rezultat te su na kraju slavili rezultatom 4:3.

Bila je ovo posljednja prijateljska utakmica Zelenih prije kup obaveza i prvenstva. Prema Mešnjakovim riječima, njegovi igrači su odlično odradili utakmicu, ali je svjestan da su jedno pripremni susreti, a drugo službene utakmice.

Iza nogometaša Koprivnice šest je tjedana napornih priprema, a kako je rekao strateg Zelenih, osim ozljeda Rajića i Tkalčića, svi su odradili odlično treninge te je njegova ekipa spremna i motivirana za novu sezonu.

Koprivnici se priključio i novi napadač. Riječ je o Martinu Hristovu, devetnaestogodišnjaku iz Makedonije koji će popuniti rupu nastalu odlaskom Dženana Haračića iz redova Zelenih. Hristov je bio član mladih reprezentacija Makedonije, a kako je rekao Mešnjak, vidi se da je školovan igrač, ali da je teško donijeti konkretan sud nakon jednog treninga i nepotpuno odigrane utakmice.

Našem trećeligašu idućeg tjedna kreću službene utakmice. Prva je u srijedu, u Đakovu, gdje će protiv istoimenog domaćina igrati pretkolo Hrvatskog kupa. Utakmica će se igrati s početkom u 16 sati.

SASTAV: Tihelka – Tucaković, Gal, Kolar, Sminderovac – Tuba,Vučinić, Srbljinović – Tkalčić, Munivrana,Kovačić. Još su igrali: Tomić,Slukić, Novak, Hristov, Pavlović, Šokec, Janeš, Sinjaković, Koren, Bubnjić. Trener: Želimir Mešnjak.

zatvori