Subota, 5. listopada 2024.

ŠTO REĆI Projurio kroz Glogovac gotovo prebrzo i za autocestu

Koprivničko-križevački policijski službenici tijekom produženog su vikenda na županijskim prometnicama zabilježili četiri prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Vozači nisu pazili na to da voze brzinom koja je prikladna karakteristikama ceste, nepropisno su se uključivali u promet, neoprezno su se mimoilazili i nisu držali razmak. Među njima je bio i mladi vozač motocikla koji je prebrzo vozio pa izazvao prometnu nesreću u kojoj je sam lakše ozlijeđen.

Prometnih prekršaja ukupno je evidentirano 115, od čega se 19 odnosilo na alkohol i 28 na brzinu. Pet vozača je uhićeno, među kojima i dva mlada vozača.

Alkoholni rekorder “napuhao” je 2,67 promila u sitnim noćnim satima subote u Križevcima. Dotični je 25-godišnjak promptno uhićen.

Poseban odlomak u policijskom izvješću zaslužio je 19-godišnji mladi vozač koji je u subotu navečer zatečen kako vozi Križevcima s 1,79 promila, iako je prag tolerancije kod mladih vozača ravno 0,00. Osim toga, ovaj je – ponavljamo – mladi vozač zatečen za upravljačem automobila bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije. I ovaj je mladić uhićen.

Što se tiče prekoračenja brzine, jedan je 26-godišnji vozač zamislio da je Podravska magistrala autocesta. Policijski službenici zatekli su ga u ranim jutarnjim satima petka u Koprivničkoj ulici u Glogovcu gdje je brzina ograničena na 60, a on je vozio više nego dvostruko brže: čak 124 kilometra na sat. Za takav je prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu između 5 i 15 tisuća kuna ili do 60 dana zatvora.

Slušaj uživo
zatvori