Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo u produžecima uspio izboriti osminu finala Kupa

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u Dugopolju protiv Solina u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

U Sportskom centru Hrvatski vitezovi rezultat je bio 1:2 nakon 120 odigranih minuta. Strijelci za koprivničku momčad bili su Žuljević u 23. i Krstanović u 100. minuti, izvijestili su iz kluba.

Slavenaši su prvi zaprijetili u današnjoj utakmici. Odličnu priliku imao je Žuljević, no iz blizine nije uspio zatresti mrežu domaćina. Odgovorio je Solin udarcem iz daljine. Čović je bio siguran. Koprivnička je momčad u vodstvo stigla eurogolom Žuljevića u 23. minuti. Snažno je odapeo s 20 metara i od grede poslao loptu u mrežu za 0:1. Do kraja prvog poluvremena Solin je imao nekoliko izglednih prilika, no rezultat se nije mijenjao.

– Nastavak susreta domaćin je otvorio udarcem Klarića iz daljine. Lopta je otišla tik uz vratnicu. Odgovorio je Manaj s druge strane u 55. minuti kada mu je Hoxha idealno centrirao, a on glavom također loptu poslao tik pokraj vratnice. U 80. minuti Mudražijin udarac iz daljine odličnom je reakcijom obranio Kargotić. Pet minuta kasnije velika prilika za domaćina. Babić je izašao jedan na jedan s Čovićem, a naš je golman izašao kao pobjednik tog susreta. Domaćin je do izjednačenja stigao u 89. minuti kada je Nimeli bio precizan za 1:1. Bio je to konačan rezultat nakon 90. minuta pa su se morali igrati produžeci. Pogodak odluke i pogodak vrijedan osmine finala Kupa postigao je Krstanović u 100. minuti utakmice kada je realizirao kazneni udarac koji je izborio Mudražija – objasnili su u klubu.


18.10.2022. – 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

SC Hrvatski vitezovi, Dugopolje

NK Solin – NK Slaven Belupo 1:2 (0:1), (1:1)

NK SOLIN: Kargotić – Džaja (od 70. Mamić), Tomić, Pekić, Novak-Stanko (od 78. Babić) – Markota, Ninčević, Klarić (od 70. Nimeli) – Vodanović, Chinedu (od 70. Topić), Maganjić (od 70. Kaćunko). Trener: Toni Golem.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Hlevnjak (od 68. Bosec), Tepšić, Zirdum, Martinaga – Mioč, Kocijan (od 46. Marina), Bašić (od 68. Mudražija) – Behram (od 46. Hoxha), Manaj (od 82. Krstanović), Žuljević (od 106. Soldo. Trener: Zoran Zekić.

Suci: Igor Pajač, Bruno Geller, Nikola Kamenarić i Filip Megić.

Strijelci: 0:1 Žuljević 23′, 1:1 Nimeli 89′, 1:2 Krstanović 100′

Žuti karton: Chinedu 6′, Pekić 36′ (Solin); Kocijan 14′, Bosec 90′, Čović 106′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Solin); (Slaven Belupo)

zatvori