Petak, 11. listopada 2024.

FOTO Marijan Gašparov šampion 19. Đurđevečkog medvenog dena na Trgu Sv. Jurja

Na trgu Sv. Jurja u Đurđevcu održan je 19. Đurđevečki medven den.

Posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim proizvodima vrlo cijenjenog podravskog meda na izložbenim štandovima na kojima se našlo više od 30 izlagača. Dodijeljeno je i 10 srebrnih medalja i zahvalnica te 14 zlatnih za najuspješnije proizvođače meda, a šampionom izložbe proglašen je Marijan Gašparov za med od bagrema.

Svoje dojmove za Podravski radio uživo s trga podijelio je i direktor turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček.

– Prekrasno je, sve je šareno, puno je izlagača i kostimirane dječice iz čitave đurđevačke Podravine. Krasan je program, više od 30 izlagača prezentira svoje proizvode. Sve je u znaku meda i pčela. Ljudi vole ove jesenske manifestacije, domaći proizvodi – rekao je Fuček.

Svečanost je službeno otvorio gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, a nagradu naj pčelici uručio je predsjednik udruge Bagrem Mario Rogoz, uz Grad Đurđevac i Turističku zajednicu jedan od organizatora. Cijeli događaj uveličao je i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet. U zabavnom dijelu programa nastupili su mališani odgojnih skupina DV Maslačak Đurđevac, DV Molve, DV Virje, DV Ferdinandovac, DV Novo Virje i DV Kalinovac.

Izvor: Podravski radio

Slušaj uživo
zatvori