Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: SOLIDARNOST NA DJELU U Koprivnici prikupljeno gotovo 38.000 kuna

U jubilarnoj 50. humanitarnoj sabirnoj akciji Solidarnost na djelu prikupljeno je 37.854,54 kuna.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica poručuju da je akcija provedena u četvrtak, a u njezinoj pripremi i provođenju u Koprivnici sudjelovalo je oko 400 volontera svih dobi, od učenika do umirovljenika.

– Učenici volonteri, u organizaciji Voditelja podmlatka Crvenog križa koprivničkih osnovnih i srednjih škola, obilazili su grad, pozivajući građane da doniraju novac u korist akcije Solidarnost na djelu te im za to darujući bonove solidarnosti u vrijednosti pet kuna – poručili su.

Napominju da su nakon što su tijekom poslijepodneva obišli grad, u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u četvrtak navečer zbrojili prikupljen novac.

– Najviše je prikupljeno na području Taraščica gdje akciju koordinira dugogodišnja aktivistica koprivničkog Crvenog križa Anica Desnica. Najbrže su akciju proveli volonteri na području Banovca pa je ekipa mjesnog društva Crvenog križa predvođena Marijom Kučan prva donijela prikupljeni novac u sjedište GDCK Koprivnica. Najviše je volontera obilazilo područje MO Centar, gdje je akciju koordinirao Stjepan Lončar, dok je nova Osnovna škola Podolice bila novo sjedište iz kojeg su volonteri s bonovima solidarnosti kretali u obilazak tog dijela grada – objasnili su.

Spomenimo da se akcija Solidarnost na djelu nastavlja do kraja listopada u prigradskim naseljima i općinskim društvima Crvenog križa te u vrtićima, školama, tvrtkama, ustanovama, sportskim klubovima i različitim društvima.

– Novac prikupljen u akciji i ove je godine namijenjen kupnji sportske obuće za učenike slabijeg imovinskog stanja s područja djelovanja GDCK Koprivnica, a to su grad i 11 općina – zaključuju.

zatvori