Petak, 11. listopada 2024.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige đurđevačka knjižnica pripremila bogat program, želi skrenuti pozornost na potrebe novih generacija

Gradska knjižnica Đurđevac pripremila je bogat program tijekom manifestacije Mjesec hrvatske knjige koja traje od 15. listopada do 15. studenog.

Iz Grada Đurđevca poručili su da se u tom periodu kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kultura čitanja i pisanja kao izrazito važne društvene vrijednosti.

– Ovogodišnja tema manifestacije glasi Generacija K čime se aludira na postojeće podjele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći – naglasili su.

Ravnateljica đurđevačke knjižnice Bernarda Ferderber naglasila je pak da su se u knjižnici povezali sa svojim mnogobrojnim suradnicima i partnerima u cilju popularizacije čitanja.

– Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga poput raznih radionica, igraonica te predavanja za djecu svih dobnih skupina, edukativnih predavanja, debata, književnih susreta, veliki dio programa je posvećen mladima te njihovim projektima – rekla je.

Program donosimo u nastavku.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Slušaj uživo
zatvori