Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

[2. ŽNL] Omladinac u derbiju kola dočekuje Viktoriju, Rudar odlazi Čvrstecu, Prekodravac dočekuje vodeći Prugovac

Pred nama je sedam zanimljivih susreta šestog kola Druge županijske nogometne lige.

Kolo otvaraju u subotu Sokol i Graničar iz Novog Virja koji će se sastati u Sokolovcu s početkom u 16 sati. Riječ je o derbiju začelja u kojem se sastaju domaćini koji su trenutno 11. momčad na prvenstvenoj ljestvici s osvojena četiri boda i gosti koji su trenutno posljednji bez osvojenog boda. Sokol je proteklog tjedna osvojio vrlo važan bod kod favorizirane Gornje Rijeke te bi mu novi bodovi odlično došli za samopouzdanje i za izdizanje s dna prvenstvene ljestvice. S druge pak strane Graničaru je ovo jedinstvena prilika da uzme svoje prve bodove jer odlazi u goste jednoj od slabijih ekipa u ligi.
Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igra preostalih šest utakmica kola.

Prva utakmica igra se u 15 sati u Mokricama Miholečkim gdje Hrvatskom bojovniku u goste dolazi Mičetinac. Gosti u utakmicu ulaze kao favoriti i na krilima pobjede nad Graničarom od čak 5:1. Visoka pobjeda sigurno će im biti vjetar u leđa u nedjeljnoj utakmici protiv realno slabijeg, no i dalje iznimno neugodnog protivnika koji itekako zna iznenaditi svaku ekipu.

Preostalih pet utakmica igra se od 16 sati.

U derbiju kola Omladincu u Herešin u goste dolazi Viktorija. Riječ je o okršaju trenutno druge momčadi prvenstva s ekipom koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu. Omladinac raste iz kola u kolo, a dodatan vjetar u leđa zasigurno će im dati i ovotjedna velika i važna pobjeda u Županijskom kupu gdje su s nevjerojatnih 6:1 u gostima nadigrali Kalinovac. Viktorija s druge pak strane ove godine u pet odigranih kola ima sakupljenih 10 bodova. Nogometaši iz Vojakovca upisali su tri pobjede i to nad momčadima Sokola, Prekodravca i Čvrsteca te remi s igračima bregovske Mladosti. Jedini poraz upisali su od Podravca u četvrtom kolu. Iako se nalaze na četvrtom mjestu remi u Koprivničkim Bregima i poraz u Torčecu daje naslutiti da Vojakovčani ne bi smjeli biti suviše težak protivnik momčadi Omladinca.

Prugovac, trenutno prva momčad na prvenstvenoj ljestvici u nedjelju odlazi na gostovanje u Ždalu kod Prekodravca. Gosti trenutno imaju 100-postotni niz s pet pobjeda u pet susreta te u utakmicu ulaze kao izraziti favoriti. Sve osim pobjede gostujuće momčadi bit će veliko iznenađenje, ali istovremeno i veliki uspjeh domaćina.

Rudar iz Glogovca koji se trenutno nalazi na trećem mjestu u nedjelju odlazi u goste Čvrstecu. Rudari su proteklog tjedna pobijedili momčad Podravca 3:1 da bi u srijedu iznenađujuće teško prošli u daljnje natjecanje Županijskog kupa, svladavši u gostima 4:3 ekipu županijskog četvrtoligaša Jedinstvo. Čvrstec je pak samo u trećem kolu uspio sakupiti bodove pobijedivši Hrvatski bojovnik 2:0. U preostale četiri utakmice nedjeljni su domaćini doživjeli teške poraze te bi i bod u ovom kolu Čvrstecu bio izuzetno veliki uspjeh.

Mladost iz Koprivničkih Bregi nakon prošlotjednog poraza u Prugovcu gdje su ih istoimeni domaćini svladali 1:0 ove nedjelje na domaćem terenu dočekuje Gornju Rijeku.
Prilika je to za bodove Bregovcima koji se ove godine drže donjeg djela prvenstvene ljestvice. Gornja Rijeka s druge pak strane trenutno nešto bolje stoji u prvenstvu od svojih nedjeljnih domaćina. S dva boda više od Mladosti koja ima pet sakupljenih bodova, Gornja Rijeka se nalazi na sedmom mjestu sa sakupljenih sedam bodova.

U posljednjem susretu kola u Torčecu se sastaju Podravec i Gošk. Gošk u utakmicu ulazi na krilima prošlotjedne pobjede nad Prekodravcem 4:1. Podravec u utakmicu ulazi s gorkim okusom prošlotjednog poraza u Glogovcu gdje su u derbiju kola izgubili od domaćeg Rudara 3:1. No bez obzira na prošlotjedni poraz, nedjeljni domaćini izraziti su favoriti.


Raspored šestog kola Druge županijske nogometne lige:

24.09.2022 16:00 Sokolovac NK Sokol – NK Graničar (NV)
25.09.2022 15:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Mičetinac
25.09.2022 16:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Gornja Rijeka
25.09.2022 16:00 Ždala NK Prekodravac – NK Prugovac
25.09.2022 16:00 Torčec NK Podravec – NK Gošk
25.09.2022 16:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Rudar (G)
25.09.2022 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Viktorija

zatvori