Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Članovi Udruge Mali princ sudjelovali na natjecanju Amorova žlica

Članovi Udruge Mali princ iz Đurđevca ovoga su ponedjeljka sudjelovali na uzbudljivom, no izazovnom natjecanju Amorova žlica.

Kako su poručili iz udruge, članovi Marija Matkov, Mirko Topolčić i Matea Konjarek sa svojim su učiteljicama otputovali u Novi Marof gdje se održalo natjecanje koje organizira Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja s ciljem povećanja socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te povećanja njihove zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada.

– Natjecanje se sastoji od pripreme jednostavnog obroka ili koktela, a sve pred stručnim žirijem koji vrednuje način pripreme, urednost i organiziranost pri pripremi te usmenu prezentaciju jela odnosno koktela. Natjecatelji su dakle, za svojim radnim, kuharskim jedinicama u dvorištu Samostana sv. Antuna Padovanskog prvo pripremili jednostavan obrok ili koktel, a po završetku pokazali svoje vještine predstavljanja pred stručnim žirijem, no i pred kamerama dajući izjave – istaknuli su.

Marija Matkov pripremila je tradicionalnu slatku zlevku s preljevom od čokolade, a pri pripremi je pokazala zavidnu vještinu pripreme, pečenja i okretanja smjese. Mirko Topolčić je pripremio koktel pod nazivom Mali princ – koktel od tri vrste soka, osvježavajući i lagan kao svojevrsna oda ljetu. Matea Konjarek je pripremila koktel Picok od banana, čokolade u preljevu, mlijeka i šećera, pokazavši visoku razinu sigurnosti i samouvjerenja pri pripremi, korištenju blendera i prezentaciji nastalog koktela.

– Spomenutih je troje članova Udruge Mali princ uživalo u natjecanju, odlično se zabavilo te steklo novo iskustvo koje ih je osnažilo u njihovim motoričkim i komunikacijskim sposobnostima. Sada slijedi slatko iščekivanje rezultata tko prolazi u sljedeći krug – zaključili su u udruzi.

Slušaj uživo
zatvori