Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Osnovna škola Đuro Ester slavi rođendan, ravnateljica Prelogović: Svaka sekunda je prilika da budemo još bolji, povezaniji i iskreniji

Koprivnička Osnovna škola Đuro Ester danas slavi svoj 63. rođendan.

Svečana akademija koja se tim povodom održala u Dvorani Domoljub ujedno je bila prilika i za obilježavanje 40 godina prijateljstva s Osnovnom školom Olge Meglič Ptuj i 10 godina postojanja Učeničke zadruge Đurđica.

Kako je to u okupljenima rekla ravnateljica škole Sanja Prelogović, današnja je proslava ujedno i zadnja u ovom sastavu s obzirom na to da pola kolektiva, djece i roditelja najesen odlazi u novu osnovnu školu na Podolicama.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Hvala vam dragi učenici, roditelji i djelatnici na svemu što ste učinili jedni za druge. Hvala vam što smo bili dio jedne lijepe priče. Kako dalje, što nas čeka? Život je ispit, i ništa u našim životima nije nevažno, sve ima smisla i ništa nije slučajno. Svaki dan je važan, svaka sekunda je prilika da budemo još bolji, povezaniji i iskreniji; te životne vrijednosti njegovali smo u našem kolektivu. Svim svojim djelatnicima koji prelaze u novu školu, ali i onima koji ostaju, želim da i dalje grade zajedništvo, imaju vremena za tuđe, osobne i profesionalne potrebe jer ćemo samo tako postati još čvršći u odgoju i obrazovanju djece koja su nam povjerena i zajedno s roditeljima podizati buduće mladi ljude koji nas trebaju i koji ne moraju biti odlični učenici, ali mogu i moraju postati odlični mladi ljudi – naglasila je.

Osvrnula se i na rad škole tijekom pandemije koronavirusa istaknuvši kako je škola radila raznovrsno i mnogo.

– U vrijeme korone nismo stali s aktivnostima, bili smo aktivni u online okruženju. Brzo smo se prilagođavali novim uvjetima, imali velike građevinske radove, imali veliku podršku lokalne zajednice u pandemiji. Surađivali smo s medijima, sudjelovali u istraživanjima, sami smo istraživali kako pomoći djeci i roditeljima u online nastavi koje je bila zahtjevna za sve – spomenula je Prelogović i dodala kako su u vrijeme pandemije provedeni i brojni građevinski i drugi zahvati. Opremljen je tako novi školski studio, pokrenuta školska televizija, izgrađena je Sportska dvorana Vinko Zember, rekonstruirana je Područna škola Vinica gdje su napravljene kuhinja i blagovaonica, ovaj je tjedan otvoren i novi školski okoliš, a u pripremi su i novi budući projekti.

Prisutnima se obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je školi čestitao na uspjehu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Trebalo je jako puno odricanja, ljubavi, strpljenja, ali ste zajedno pokazali da znate što želite postići, a time ste pokazali koliko vam je stalo do naših mladih, ali i do nas kao grada i društvene zajednice, na tome vam od svega srca zahvaljujem. Sretan rođendan našoj Osnovnoj školi Đuro Ester – kazao je. Posebno ga vesele sve spomenute investicije, ali i jednosmjenska nastava i produženi boravak u školi, zaključio je.

Dodajmo i da se okupljenima ispred Koprivničko-križevačke županije obratila Maja Blažek, ali i ravnateljica Osnovne škole Olge Meglič Ptuj Helena Ocvirk, savjetnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Tajna Čorak te ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Vinko Filipović.

 

Osnovna škola Đuro Ester slavi svoj dan

Objavljuje Drava.info u Petak, 27. svibnja 2022. 

zatvori