Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

Procjenjuje se šteta uzrokovana nevremenom, očekuje se zahtjev za proglašenje elementarne nepogode

Na području Koprivničko-križevačke županije procjenjuje se šteta nastala zbog jakog nevremena praćenog vjetrom, kišom i tučom koje je u srijedu zahvatilo sjever Hrvatske.

Iz Službe ureda župana poručuju da su temeljem informacija Službe civilne zaštite Koprivnica i Centra 112 stručne službe Županije stupile u kontakt s načelnicima općina Molve, Drnje i Đelekovec koji su izvijestili kako su nastale manje štete na usjevima, što će kroz redovnu proceduru koja se primjenjuje u takvim slučajevima naknadno utvrditi općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

– Iznimka je Općina Legrad čiji je načelnik Ivan Sabolić izvijestio načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića kako je u obilasku terena uočena velika materijalna šteta na usjevima na području naselja Selnice Podravske i Malog Otoka – ističu.

Napominju da se nakon izvida općinskih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda očekuje zahtjev općinskih načelnika od župana Darka Korena za proglašenje elementarne nepogode tuče.

– Župan Koren u redovnom je kontaktu s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković nakon nastale štete – zaključuju u Službi ureda župana.

Slušaj uživo
zatvori