Nedjelja, 29. rujna 2024.

U školstvo ulažemo znatno više od državnog prosjeka

Kako se odvijaju građevinski radovi u područnim školama u Velikom Pogancu i Kuzmincu, uvjerili su se dožupan Ivan Pal i ravnatelj rasinjske škole „Andrije Palmovića“ Krunoslav Belaj.

Sa škole u Velikom Pogancu skidaju se salonit-ploče i stavlja se novi pokrov, a investiciju od 190.000 kuna financira sama Županija. Sličan zahvat vrijedan nešto više od 63 tisuće kuna slijedi i u sokolovačkoj područnoj školi Mala Mučna čime će biti gotovo kraju priveden zahvat uklanjanja salonitnih ploča sa školskih zgrada, priopćeno je iz Županije.

U Kuzmincu je pak pregrađena učionica čime je omogućeno da tridesetak učenika od nove školske godine pohađa nastavu u jednoj smjeni. Izrazivši zadovoljstvo realizacijom ovih investicija, dožupan Pal je istakao da su i one dokaz da Županija iznimno skrbi o obrazovanju. To je pak vidljivo i iz podataka Udruge gradova, ističe dožupan Pal:

Prosjek ulaganja u školstvo u Republici Hrvatskoj je 384 kune po glavi stanovnika. Naša županija je daleko iznad, na 568 kuna. To dokazuje ono što smo rekli i u političkom i u razvojnom smislu – osnovne funkcije županije su školstvo, zdravstvo, socijala. Ova ulaganja i podaci koje su iščitali i drugi, potvrđuju ispravnost našega puta.

Za podsjetiti je i da se kraju privode županijske investicije u Legradu i Sokolovcu, gdje bi učenici s novom školskom godinom trebali imati daleko bolje uvjete školovanja

Slušaj uživo
zatvori