Utorak, 1. listopada 2024.

Zlotvoru (72) koji je u Reki pokušao ubiti sina (41) određen istražni zatvor, poznato je za što ga se tereti

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 72-godišnjaka koji je 7. svibnja u koprivničkom prigradskom naselju Reka pokušao ubiti svog 41-godišnjeg sina.

Kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je 72-godišnjak na dvorištu obiteljske kuće nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa svojim sinom iz malokalibarske puške pucao prema njemu i nanio mu teške ozljede opasne po život. Sin je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

>> DOVRŠEN OČEVID Policija objavila detalje pokušaja ubojstva u Reki

– Osnovano se sumnja da je potom rukama snažno odgurnuo svoju 72-godišnju suprugu koja je pri padu na traktor zadobila tjelesne ozljede, nakon čega joj je uputio riječi prijetnje – navedeno je.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Temeljem Kaznenog zakona zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva prijeti mu najmanje pet godina zatvora, zbog tjelesne ozljede od jedne do tri godine zatvora, a zbog prijetnje od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Slušaj uživo
zatvori