Nedjelja, 28. travnja 2024.

Učenici Srednje škole Koprivnica obilježili Međunarodni dan medicinskih sestara

Učenici Srednje škole Koprivnica izložbom “Svjetska remek-djela progovaraju o životu, smrti, zdravlju i bolesti” obilježili su Međunarodni dan medicinskih sestara.

Kako su poručili iz škole, riječ je o 12 reprodukcija svjetski poznatih slika Picassa, Van Gogha, Muncha i drugih koje su izradili učenici završnog razreda usmjerenja za medicinske sestre, a u sklopu izložbe je održano i predavanje nastavnika i magistra sestrinstva Damjana Abou Aldana pod nazivom “Primjena umjetničkih djela u sestrinskoj nastavi – primjer pedagoške prakse”.

– U svom izlaganju je naglasio kako je riječ o suvremenom pristupu poučavanju koji proteklih desetljeća počinje ulaziti u nastavnu praksu. Cilj primjene umjetničkih djela je pobuđivanje emotivnih reakcija učenika i studenata, budućih medicinskih sestara, što je identificirano kao temeljna osobina kvalitetnih medicinskih sestara – objasnili su.

Okupljenima se u ime koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek obratila predsjednica podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara i magistra sestrinstva Željka Vondraček koja je istaknula vrijednost ovakvog obilježavanja vrlo dojmljivom izložbom, dok je u ime Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Ljiljana Šoštarić, glavna sestra zavoda, naglasila plemenitost sestrinstva kao poziva i pozvala učenike da ostanu u sestrinstvu.

Dodajmo da se Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava u čast rođenja Florence Nightingale, utemeljiteljice prve škole za medicinske sestre 1860. godine.

Izvor: Srednja škola Koprivnica
zatvori