Srijeda, 2. listopada 2024.

VIKEND NADZOR Policija sankcionirala gotovo 200 prekršaja

Na podravsko-prigorskim prometnicama policijski su službenici tijekom proteklog vikenda zabilježili četiri prometne nesreće i sankcionirali 198 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako je od četiri prometne nesreće zabilježena jedna s ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom, a najviše prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 23:20 u Križevcima u Zagorskoj ulici kod 34-godišnjaka koji je vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,11 promila – objasnili su u policiji.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak u 18:22 na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat iako je ograničenje 70.

Izvršen je i nadzor 44 mlada vozača koji su počinili 14 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

– Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u petak u 15:45 u Budančevici u Ulici Vladimira Nazora kod 24-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1,80 promila. Smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori