Utorak, 8. listopada 2024.

FOTO Zdravstvene udruge dobile svoje prostore u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Potpisom ugovora devet udruga dobilo je svoje prostorije u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla potpisala je danas ugovore s predstavnicima udruga na sljedećih pet godina, a istaknula je i dugogodišnju suradnju s nekima od njih, a riječ je o Ligi protiv raka Koprivničko-križevačke županije, Udruzi invalida rada grada Koprivnice, Udruzi volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Invalidskim društvom Ilco – Koprivnica, Udruzi žena s bolestima dojke Nada Koprivničko-križevačke županije, Klubu liječenih alkoholičara Centar Koprivnica, Udruzi srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije Srce, Udruzi volontera hospicijske i palijativne skrbi Dignitate i Zajednici klubova liječenih alkoholičara Koprivničko-križevačke županije.

– Riječ je o udrugama čija je djelatnost vezana za rad u javnom zdravstvu. Osam udruga koristi naše prostore već 10 godina. Njihov rad i djelovanje u prostorima zavoda se nastavlja – poručila je dr. Vadla i dodala da se ovom suradnjom povećava dobrobit građana županije.

U ime svih predstavnika udruga okupljenima se obratio i Ivan Brckan, predsjednik Udruge srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije Srce koji je istaknuo da je rad udruga u okolnostima koje vladaju u Hrvatskoj doista izazovan.

– Borimo se i čvrsto kročimo kroz “šumu” propisa koji nas jednim dijelom ograničavaju. Svrstani smo među udruge koje barataju milijunima, ali u svemu tome se uspijevamo snaći – objasnio je Brckan.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zahvalio je na trudu i radu udruga te istaknuo humanost kao njihov glavni cilj.

– U ovoj zdravstvenoj ustanovi, sve udruge koje su u zdravstvu na području naše županije djeluju volonterski i humano i to je naš osnovni smisao. Ovaj objekt je zaista reprezentativno uređen prije nekoliko godina angažmanom Županije i zavoda te kao takav ima dovoljno prostora za organiziranje ovakvih sadržaja – zaključio je župan.

Slušaj uživo
zatvori