Četvrtak, 3. listopada 2024.

VIKEND NADZOR Rekorderka 52-godišnjakinja koja je s 2,68 promila vozila bicikl

Na cestama Policijske uprave koprivničko-križevačke službenici su tijekom proteklog vikenda zabilježili četiri prometne nesreće i sankcionirali 217 prometnih prekršaja.

Iz policije su poručili kako je u nesrećama jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe zadobile lakše ozljede. Okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, nepropisno prestrojavanje i ostale greške. Najviše sankcioniranih prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

>> TEŠKA NESREĆA U višestrukom sudaru ozlijeđene tri osobe

– Jedan je vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan je bio uhićen – naglasili su.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 18:15 u Ulici kralja Zvonimira u Botovu nedaleko Koprivnice kod 52-godišnjakinje koja je pod utjecajem alkohola od 2,68 promila vozila bicikl.

– Najveća brzina utvrđena je u subotu u 14:25 u Kenđelovcu nedaleko Koprivnice kada je vozač vozio osobni automobil brzinom od 121 kilometar na sat, iako je ona na rečenoj dionici državne ceste ograničena na 70 – objasnili su u policiji.

Izvršen je i nadzor 75 mladih vozača koji su počinili osam prekršaja, od čega dva zbog vožnje pod utjecajem alkohola i dva zbog isteka registracije vozila.

Spomenimo i da je s 18. na 19. veljače od 16 do četiri sata na području Policijske postaje Koprivnica provedena akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

– Izvršen je nadzor 49 vozača, od čega šest mladih vozača. U akciji su utvrđena 23 prekršaja, od čega 10 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su tri prekršaja – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori