Četvrtak, 3. listopada 2024.

Pijanom mladiću koji je skrivio tešku prometnu nesreću u Starigradu i ostavio ozlijeđene prijatelje prijeti višegodišnji zatvor

Podignuta je optužnica protiv 25-godišnjaka koji je u prosincu prošle godine izazvao tešku prometnu nesreću u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad.

Optužnicu je prije nekoliko dana podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici nakon provedene istrage, i to pred Općinskim sudom u Koprivnici.

Podsjetimo, okrivljeni je 5. prosinca bez vozačke dozvole vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od najmanje 1,66 promila brzinom višom od 80 kilometara na sat.

– Tereti ga se da je uslijed navedenog izgubio kontrolu nad vozilom koje je sletjelo s ceste u lijevu stranu i udarilo u metalnu dvorišnu ogradu, stup javne rasvjete i dva betonska cvjetnjaka, pri čemu je 24-godišnja suputnica zadobila teške ozljede, a 18-godišnji suputnik je zadobio teške ozljede opasne po život – stoji u priopćenju.

Tereti ga se i da je nakon prometne nesreće izašao iz vozila i napustio mjesto nesreće bez da je obavijestio hitnu pomoć ili pružio bilo kakvu pomoć ozlijeđenim suputnicima.

>> DETALJI TEŠKE NESREĆE Mladić pijan i bez vozačke skrivio prometnu pa pobjegao bez da je prijateljima pružio pomoć

>> NOVI DETALJI Pijani mladić ukrao je auto prije nego što je skrivio tešku nesreću u Starigradu

Spomenimo da mladiću sukladno Kaznenom zakonu zbog nanošenja osobito teških ozljeda drugoj osobi prijeti od jedne do osam godina zatvora, zbog nepružanja pomoći osobi u opasnosti koju je sam prouzročio do tri godine zatvora, a zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari do tri godine zatvora.

Mladić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo produljenje zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Slušaj uživo
zatvori