Petak, 4. listopada 2024.

U posljednja 24 sata pet prometnih nesreća s istim uzrokom

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u protekla 24 sata dogodilo se pet prometnih nesreća, a uzrok svih bila je neprilagođena brzina.

Policija je izvijestila o dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Prva se dogodila oko 5:55 u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara gdje je 25-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Virja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika, udario u betonski zid ograde, nakon čega se nastavio kretati i prednjim dijelom udario u prometni znak. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se jučer oko 10:05 u Đurđevcu u Ulici Severovci gdje je 32-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Novog Virja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika na zelenu površinu. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica i petogodišnje dijete. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.

Kada je riječ o prometnim nesrećama s materijalnom štetom, policija navodi da se jedna dogodila jučer oko 7:40 u Sv. Petru Čvrstecu kada je 36-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Hyundai križevačke registarske oznake.

– Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom udario u bočni dio teretnog automobila Ford križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak – objašnjavaju.

Dodaju da je još jedna nesreća zabilježena oko 8:25 u Virju u Ulici Mitrovica gdje je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake.

– Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je prednjom stranom udario u stražnju stranu osobnog automobila VW zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnji vozač, a koji je zaustavio vozilo radi prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak – napominju.

Još jedna prometna nesreća dogodila se jučer oko 13:45 sati na cesti Podravske Sesvete – Kloštar Podravski kada je 76-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljala osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake.

– Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika na zelenu površinu te se prevrnuo na bočnu stranu. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak – zaključuju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori