Nedjelja, 28. travnja 2024.

DOJMOVI NAKON UTAKMICE Kopić: Zaslužena pobjeda, Toplak: Sramota

Nogometaši Slaven Belupa sinoć su na Gradskom stadionu slavili u susretu prvog kola Prve hrvatske nogometne lige protiv Intera iz Zaprešića s 2:0. Dugo su lomili naši igrači goste, a njihov bunker razbijen je tek u posljednjih desetak minuta golovima Štigleca i Arapa.

Trener Farmaceuta Željko Kopić bio je zadovoljan nakon utakmice te je smatrao je da je naš prvoligaš zasluženo došao do prva tri boda u novom prvenstvu:

Prije svega, izuetno teška i zahtjevna utakmica. Imali smo ogromnu želju da otvorimo prvenstvo s pobjedom, s ta tri boda. Željeli smo usmjeriti prvenstvo u pravi smjer. Znao sam da će Inter biti ekstra organiziran, da će biti dobar u bloku i to su pokazivali veći dio utakmice. Nisu nam napravili probleme iz kontranapada jer smo bili dosta stabilni, ali s druge strane ta stabilnost nas je dovela do toga da mi nismo s druge strane kreirali neki ekstra broj situacija pred njihovim golom. Ipak, kad se sve zbroji i oduzme mislim da smo zasluženo došlo do tri boda.

Valja napomenuti da su Zaprešićani prije prvog pogotka ostali s čak dva igrača manje na terenu, a nakon utakmice njihov trener Samir Toplak bio je izrazito ljut na suca Batinića iz Osijeka.

Prije svega čestitam Slavenu na pobjedi. Apsolutno nemam zamjerki, smatram da je utakmica bila fer i korektna s obje strane. Možda nije bila toliko kvalitetna, ali je bila izrazito borbena. Sigurno je i to da je ovo tek prvo kolo utjecalo na to da nije bilo velikih šansi. Međutim, ne mogu ostati imun. Nije ovo ništa prema Slavenu, ali od prvog kola se pojavila sramota, teška sramota. Jednostavno, bili smo otpisani nakon nekog vremena i ne mogu se oteti dojmu da je sudac direktno utjecao na rezultat. Znate li s kim igramo iduće kolo, a odakle je današnji sudac?

U situaciji kod prvog crvenog kartona trener gostiju je priznao da je Kolar „grdo opsovao suca“, ali smatra da do te situacije nije ni smjelo doći jer je prethodno, po njemu, bio čisti faul na napadaču Intera. Druga situacija na koju se bunio je slobodan udarac u posljednjim minutama susreta iz koje je gostujući strateg vidio ruku u obrambenom živom zidu za koju smatra da je direktno utjecala na rezultat.

Strateg Farmaceuta pogodio je sa sinoćnim zamjenama. Umjesto Savića je u 61. minuti ušao Barić koji je donio potrebnu agresivnost i okomotost prema golu gostiju te izborio drugi crveni karton i slobodan udarac iz kojeg je pao prvi pogodak, a u 78. minuti umjesto Ivanovskog je ušao Arap za kojeg je trener rekao da ima odličan golgeterski instinkt, a to je i pokazao sinoć u 90. minuti.

Na pitanje o novom igraču Slavena, Ivanovskom, i kako je zadovoljan njegovom današnjom igrom, Kopić je rekao sljedeće:

Ivanovski još uvijek nije ni blizu taktičkih prepoznavanja situacija i sigurno je da će mu trebati još vremena da se prilagodi do kraja našoj momčadi. Ne možete očekivati da igraču koji je tek došao kažete taktičke zamisli, kako da igra i da on to odmah prihvati i počne tako igrati.

Što se tiče same utakmice, Slaven je dominirao devedeset minuta, ali do ta dva gola nikako nije uspijevao opasnije zaprijetiti Interu. Lako su naši igrači dolazili do 30 metara od gola gostiju, ali je falio zadnji pas.

Christensen danas nije bio na pravoj razini te smo bili u grču. Iako to zvuči ovako ili onako, mi smo danas igrali protiv momčadi koja je prošle sezone bila peta. Njihov sustav je stabilan, njihov sustav je dobar, to je ekipa koja funkcionira. Inter je dobra ekipa, a moji dečki su bili stabilni i mirni, nisu dopustili da nam zaprijete iz kontre i na kraju je došla pobjeda.

Iza našeg prvoligaša teško su izborena tri boda, ali pobjedi se ne gleda u zube. Prvenstvo je otvoreno na najbolji mogući način, a u idućem kolu Slaven ima priliku ostvariti i drugu pobjedu. Idućeg vikenda u Koprivnicu dolazi vinkovačka Cibalija, povratnik u Prvu ligu, protiv koje će naša ekipa sigurno biti favorit.

zatvori