Nedjelja, 29. rujna 2024.

OPTUŽNICA Pijani 22-godišnjak izazvao sudar u Kunovec Bregu u kojemu je smrtno stradala djevojka, objavljeno za što ga se tereti

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv 22-godišnjaka koji je izazvao tešku prometnu nesreću u Kunovec Bregu prije nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, riječ je o sudaru u kojemu je smrtno stradala 25-godišnjakinja u čiji se automobil okrivljenik zabio.

>> NESREĆA KOD KOPRIVNICE U noći stradalo dvoje mladih, s teškim ozljedama prevezeni u bolnicu

>> Preminula mlada vozačica koja je noćas sudjelovala u prometnoj nesreći kod Koprivnice

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 13. kolovoza 2021. oko ponoći u mjestu Kunovec Breg upravljao osobnim automobilom u stanju bitno smanjenih sposobnosti za upravljanje vozilom zbog utjecaja alkohola (više od 1,4 promila alkohola u organizmu) zbog čega nije bio u stanju držati vozilo na desnoj prometnoj traci – kažu iz Općinskog državnog odvjetništva.

Tereti ga se da je u blagom desnom zavoju prešao na lijevu stranu kolnika kojom je tada iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je upravljala 25-godišnjakinja.

Došlo je do sudara pri čemu je 25-godišnjakinja zadobila više teških ozljeda od kojih je preminula.

Spomenimo na kraju da ako ga proglase krivim prema članku 227., stavku 4 Kaznenog zakona prijeti mu i do 15 godina zatvora.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
Izvor: PU koprivničko-križevačka
Slušaj uživo
zatvori