Nedjelja, 29. rujna 2024.

Andrej Plenković u Koprivnici o Podravki i predstojećim izborima

Jedini kandidat za novog predsjednika HDZ-a Andrej Plenković susreo se danas u koprivničkoj Gradskoj vijećnici s najistaknutijim članovima stranke u našoj županiji.

Cilj mu je bio predstaviti program „HDZ kao središnja snaga za razvoj Hrvatske“, potom osnovne platforme za nove parlamentarne izbore, ali i čuti želje i potrebe njegovih podravsko-prigorskih kolega.

Na upit ovdašnjih novinara Plenković je, kao i njegov prethodnik Tomislav Karamarko, ponovio da je Podravka motor pokretač gospodarstva: — Poznato je, naravno, da je Vlada donijela određene odluke. Mislim da je budućnost Podravke kao motora, generatora gospodarstva i glavne institucije za zapošljavanje u ovom kraju izuzetno važna i za grad Koprivnicu i za županiju i da će vjerojatno buduća vlada o tome voditi računa na najbolji mogući način; da se očuvaju radna mjesta i da Podravka bude jedna od naših najvažnijih izvozno orijentiranih kompanija — kazao je Plenković.

Plenković je ponovio žaljenje što je HSS odlučio na sljedećim izborima nastupiti u lijevoj koaliciji, te na pitanje hoće li, kao što se to posljednjih dana sve otvorenije govori, Branko Hrg i Darko Koren biti imena na listi HDZ-a, odgovorio: — Nismo u toj fazi razgovora. Ja sam pravnik, čovjek koji poštuje institucije. Tek kada ću imati mandat za ozbiljne razgovore o takvim temama, tek tada ću započinjati takve razgovore. Da, susreo sam se sa županom Korenom i s gospodinom Hrgom. Mi se jako dugo poznajemo. Ovo je samo jedan od niza mojih posjeta Koprivnici. Uvijek sam rado htio čuti kakva je situacija u županiji budući da smo mi ovdje u koaliciji. Gospodin Sobota je zamjenik župana i sasvim je prirodno i pristojno da obavimo razgovor i da čujem od njih direktno kakvo je ozračje – i političko i gospodarsko i socijalno – u županiji.

Inače, Plenković je boravak u Koprivnici započeo posjetom Uredu župana gdje je, kako je rekao, čuo da su prioriteti u našoj županiji Podravka, poljoprivreda i malo i srednje poduzetništvo te prometna povezanost. Plenković kaže da će to biti i fokus buduće HDZ-ove vlade i pomoći Koprivničko-križevačkoj županiji u svim segmentima.

Slušaj uživo
zatvori