Nedjelja, 28. srpnja 2024.

AMERIKANCI U KOPRIVNICI ‘Ovo nam je najpopularnije odredište!’

Tri studentice i jednoga studenta iz Sjedinjenih Američkih Država koji ovoga ljeta borave u našem gradu u sklopu programa Learning Enterprises danas su na svečanom prijemu ugostili predstavnici gradske vlasti na čelu sa zamjenikom koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišelom Jakšićem, uz podršku zamjenice Melite Samoborec i pročelnika Darka Ledinskog.

Jakšić im je pritom poželio dobrodošlicu u grad Koprivnicu: — Drago nam je da vas možemo vidjeti u našem gradu, našoj Koprivnici. Nadamo se da ste zadovoljni ovdje i da su vas naši domaćini – Žožo (Gordan Knežević, op.a.) i Helena, koja je bila dio gradske vlasti, lijepo ugostili. Željeli bismo čuti kako vi doživljavate i vidite Koprivnicu.

Jackie Kresse, Celine Payne, Signe Stroming i Alex Sanders složno su izrazili svoje oduševljenje Koprivnicom i Podravinom, a posebno ih se dojmilo gostoprimstvo i srdačnost ovdašnjih ljudi. Kako je rekao Alex: — Drago mi je da smo ovdje u Koprivnici i da imamo priliku upoznati grad. Osobito moram pohvaliti Sunčano selo u Jagnjedovcu; ovamo dolazimo već više od 12 godina i to je uvjerljivo najpopularnije odredište u našem programu Learning Enterprises. Svake godine nam studenti dolaze ovamo i važno nam ih je iz godine u godinu dovoditi sve više.

Američki studenti inače ovdje svake godine održavaju Američke jezične igraonice za djecu, u suradnji s domaćom Udrugom mladih Koprivnice čiji je predsjednik Gordan Knežević također imao samo riječi hvale. — Stvarno smo prezadovoljni. Naši američki studenti su ovdje već standardno dobrodošli i lijepo se osjećaju u Koprivnici, a i sami kažu kako se brzo sprijatelje i imaju samo lijepe riječi o Koprivničancima.

Podsjetimo, Američke jezične igraonice ove se godine umjesto u Domu mladih održavaju u Školi za engleski jezik „Hello“, svakog radnog dana sve do 4. kolovoza. U prvoj grupi, nižeg uzrasta, trenutno je dvadesetak, a u drugoj, starijoj, desetak djece koja imaju prilike iz prve ruke od simpatičnih studentica i studenata učiti engleski jezik i upoznavati američku kulturu.

Vrijedi spomenuti kako se ovaj program u Koprivnici održava već 15 godina i kroz njega je, prema procjenama, prošlo oko tisuću mališana.

zatvori