Subota, 5. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Središtem mjesta u večernjim satima biciklirao s gotovo dva i pol promila

Podravsko-prigorski policijski službenici tijekom vikenda su na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježili devet prometnih nesreća i sankcionirali 203 prometna prekršaja.

Kako poručuju iz policije, u devet prometnih nesreća ozlijeđeno je pet osoba, a najčešći uzrok bio je oduzimanje prednosti prolaska. Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i jednu s materijalnom štetom.

Od 203 prometna prekršaja najviše njih odnosi se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, nastavljaju.

– Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 17:17 na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 između Vlaislava i Plavšinca nedaleko Koprivnice kada je vozač vozio osobni automobil brzinom od 120 kilometara na sat, iako je na rečenoj dionici državne ceste ona ograničena na 90 – ističu u policiji.

Po pitanju najveće koncentracije alkohola, ona je zabilježena u subotu u 18:20 na Trgu kralja Tomislava u Drnju nedaleko Koprivnice kod 27-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,46 promila vozio bicikl.

Izvršen je i nadzor 54 mlada vozača koji su počinili 10 prometnih prekršaja, od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Uz to, Postaja prometne policije Koprivnica, Policijska postaja Đurđevac i Policijska postaja Križevci tijekom vikenda su provele akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

– Službenici Postaje prometne policije Koprivnica izvršili su nadzor 55 vozača, od čega šest mladih vozača i pritom utvrdili 28 prekršaja, od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Policijska postaja Đurđevac tijekom akcije izvršila je nadzor 19 vozača, od čega dva mlada vozača i pritom utvrdila sedam prekršaja, od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. U akciji na području Policijske postaje Križevci izvršen je nadzor 36 vozača, od čega devet mladih vozača i tom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja, od čega dva prekršaja mladih vozača – zaključuju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori