Nedjelja, 28. travnja 2024.

NK Koprivnica sada ima i juniorsku momčad

Nogometni klub Koprivnica oformio je juniorsku momčad. Mladi nogometaši našeg trećeligaša natjecat će se u Regionalnoj ligi, a trener će im biti Slavko Mešnjak.

Više o ideji juniorske ekipe i njenom cilju rekao nam je direktor kluba Slavko Tucaković:

Juniorska ekipa je nešto što treba imati svaki klub. Ona će poslužiti kao nadopuna prvoj momčadi; vrlo je važno da djeca u kadetskoj i juniorskoj ekipi igraju, a ne da sjede na klupi. Koliko će poslužiti seniorskoj ekipi, da se iz nje izvuku najbolji i da treniraju i igraju za prvu momčad, toliko će pomoći i njima samima za daljnji razvoj njihovih karijera.

Za sada se još uvijek nije u potpunosti iskristalizirala igračka križaljka juniora Koprivnice. Kako nam je rekao direktor Tucaković, još uvijek traju dogovori sa Slaven Belupom kako bi se našao što bolji balans i što bolje rješenje.

Sigurno je da se sva djeca u Školi nogometa našeg grada jednog dana vide u prvom sastavu Slaven Belupa pa se logičnim nametnulo pitanje motivacije igrača koji napuštaju mlađe uzraste koprivničkog prvoligaša i odlaze u redove juniora Koprivnice.

Nikad se ne zna kod djece, posebno kod mlađih dobnih kategorija, tko će i kada “eksplodirati”. Uvijek ispliva netko za koga možda i nismo mislili da je najtalentiraniji. Dodatan motiv mladim igračima sigurno će biti i to da sada seniorska ekipa neće morati imati 20, 22 igrača, već će moći imati 16, 17, a ostatak da se napuni iz upravo te juniorske ekipe.

Mladi nogometaši s pripremama su počeli jučer, a zanimljivost je da će ih voditi Slavko Mešnjak, otac trenera seniora, Želimira Mešnjaka.

zatvori