Nedjelja, 29. rujna 2024.

U ZATVORU JE Vozač u Starigradu ostavio suputnike da se bore za život u razbijenom automobilu

Provedeno je prvo ispitivanje vozača koji je u Starigradu 5. prosinca prouzročio tešku prometnu nesreću.

Ispitivanje je provelo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

>> ČETVERO MLADIH OZLIJEĐENO Vozač s još troje putnika u autu sletio s ceste pa pobjegao

>> DETALJI TEŠKE NESREĆE Mladić pijan i bez vozačke skrivio prometnu pa pobjegao bez da je prijateljima pružio pomoć

Podsjetimo, nesreću je prouzročio 24-godišnjak koji je nakon izlijetanja s ceste otišao pješice s mjesta nesreće i ostavio ozlijeđene suputnike i automobilu. Kako navode u Općinskom državnom odvjetništvu, nije imao vozačku dozvolu te je vozio pod utjecajem alkohola od 1,38 promila. Također, vozio je prebrzo i nije prilagodio vožnju noćnim uvjetima te mokrom i skliskom kolniku.

– Osnovano se sumnja da je izgubio kontrolu nad vozilom koje je sletjelo s ceste u lijevu stranu i udarilo u metalnu dvorišnu ogradu pa u stup javne rasvjete i dva betonska cvjetnjaka pri čemu je 23-godišnja suputnica zadobila teške ozljede, a 17-godišnji suputnik teške ozljede opasne po život. Osnovano se sumnja da je 24-godišnji osumnjičenik, nakon prometne nesreće, izašao iz vozila i napustio mjesto nesreće bez da je obavijestio hitnu pomoć ili pružio bilo kakvu pomoć ozlijeđenim suputnicima – navode u Općinskom državnom odvjetništvu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i odredila osumnjičenom 24-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Slušaj uživo
zatvori