Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Predstavljene nove verzije suvenira ‘Srce Podravine i Prigorja’

Nove verzije suvenira “Srce Podravine i Prigorja”, kojemu je autor Ivan Puhalo, predstavljene su danas u Hotelu Podravina.

Riječ je o već trećim, izmijenjenim verzijama suvenira koje ovaj Koprivničanac predstavlja od 2018. godine, a dopunio ih je novim vizualnim i multimedijalnim elementima.

– U suvenire sam ugradio rasvjetu te glazbu, kao kod slike izrađene za 65 godina djelovanja Rukometnog kluba Podravka Vegeta, u koju je ugrađena rasvjeta i navijačka himna. Ovi suveniri su nešto što drugi ne rade, nešto su novo i nisu kopija ničega – smatra autor, a posebno je i istaknuo varijantu suvenira posvećenu poznatom slikaru naive Miji Kovačiću.

Najavio je da iduće godine počinje raditi na suveniru za Vukovar, koji će biti u obliku skulpture visine 70 cm, te je naveo da je prvi koji je dobio suglasnost za izradu takvog suvenira. Osim toga, namjerava realizirati svoj plan o ukupno deset varijanti raznih suvenira.

– Predvidio sam još 2017. godine da kroz pet godina rada predstavim deset varijanti suvenira u kojima bi predstavio značajne događaje, osobe te kulturu i povijest Hrvatske. Od toga sam dosad napravio sedam varijanti ukupno, tri slijede iduće godine, a prva je za Vukovar – rekao je Puhalo.

Suvenir posvećen Podravka Vegeti uručio je glasnogovornici kluba Romani Mihalec, koja se zahvalila na lijepoj gesti, kao i praćenju povijesti i uspjeha kluba.

– Vjerujem da će ovako nešto biti lijepa uspomena, ali i motivacija za nov uspjehe i sve ono što možemo stvarati u budućnosti – zaključila je Mihalec.

Slušaj uživo
zatvori