Petak, 26. travnja 2024.

[REZIME 3. HNL-SJEVER] Odličan Radnik, Podravac i Koprivnica ispod sredine

Jesen u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever je završila te su momčadi na godišnjem odmoru do početka zimskih priprema koje počinju sredinom siječnja.

Titula jesenskog prvaka otišla je u Sveti Martin na Muri k Poletu. Međimurci su prvaci sasvim zasluženo s 33 boda i 11 pobjeda u 14 utakmica. Za vratom im puše križevački Radnik koji ima samo dva boda manje. Neslavno mjesto fenjeraša pripalo je Virovitici koja je uspjela skupiti samo četiri boda.

>> [3. HNL SJEVER] Radnik Križevci jesenski viceprvak lige, Koprivnica izgubila kod prvaka

NK KOPRIVNICA

Koprivničanci su bili nepoznanica na početku prvenstva jer su došli iz Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica te su “pretumbali” pola momčadi. Furiozan početak Čikovićevih trupa te pobjeda od 5:2 nad Papukom dala je Zelenima krila. Nakon toga, nažalost po njih, ostvarili su samo još jednu pobjedu, i to u gostima kod Virovitice. Pomalo nevjerojatno su Zeleni gubili bodove – protiv Podravine i Podravca dobivali su golove u zadnjim sekundama, u Bjelovaru čak i dva, a nisu uspjeli pobijediti niti Rudar, iako su imali igrača više skoro pola utakmica. Čini nam se kako dečkima i Čikoviću fali par bodova s obzirom na igru i predstave.

Kratki osvrt na polusezonu Zelenih dao je Luka Ernečić, kapetan Koprivnice.

– Ušli smo u ligu kao novaci, očekivanja nisu bila da se borimo za vrh, ali isto tako nismo htjeli niti borbu za ostanak. Prijelazni rok je bio turbulentan, dosta igrača je otišlo, umjesto njih stigla su pojačanja koja su opravdala svoj status, ali ih je po meni bilo premalo. Nismo doveli nikog u zamjenu za dva stopera koja su otišla i to nam je remetilo planove cijelu polusezonu. Tu poziciju, uz standardnog Sabola, morali su pokrivati igrači kojima pozicija stopera nije prirodna, tu smo najviše izgubili Salajca koji bi nam prema naprijed donio mnogo više. Došli su i mladi dečki iz Slavena koji su svojim zalaganjem i igrama sigurno zaslužili svoje mjesto u ekipi. Uz to, pomalo neočekivano klub su napustili Hlevnjak koji je otišao u Tehničar i Lovković koji je travnjake zamijenio vojskom. Došle su i duže ozljede Ježića, Furjana, Jambrušića i Radotovića – istaknuo je.

Ipak, unatoč svim stvarima koje su se dogodile, Ernečić smatra kako su s ovako mladom momčadi uspjeli izvući maksimum.

– Istina je da smo u nekim utakmicama trebali uzeti bod ili dva više, trenutno je ovo naša realnost i ne treba se opravdavati. Liga je vrlo jaka i ako u svakoj utakmici nisi na 100 posto, protivnik to kažnjava. U nekim smo utakmicama bili previše nervozni i neiskusni da bismo izvukli pozitivan rezultat, no prilika za ispravak je već na proljeće. Sljedeće polusezone, ukoliko ekipa ostane na okupu, uz par pojačanja možemo napraviti skok od par mjesta na tablici što bi zadovoljavalo i nas i Upravu. Svima nam je cilj prvo se malo odmoriti od nogometa jer polusezona je za nas stvarno bila naporna, fizički i psihički. Odmor treba što bolje iskoristiti i napuniti baterije za proljeće – zaključio je.

NK RADNIK KRIŽEVCI

Križevčani su u novu sezonu ušli s ambicijama da budu pri vrhu te ozbiljno rade na poboljšanju infrastrukture. Drugo mjesto sa samo dva boda manje od Poleta sigurno je zadovoljavajuće za njih jer su još uvijek u igri za naslov. U svojim redovima imaju i najboljeg strijelca lige, Marka Nikolića, koji je zabio 15 komada. Mora se naglasiti kako su u sedam domaćih utakmica upisali šest pobjeda te je samo Papuk osjetio slast pobjede na Gradskom stadionu u Križevcima. Hoće li se ovako jaka ekipa trenera Kemenovića dodatno osnažiti, vidjet ćemo u prijelaznom roku koji je pred nama.

PODRAVAC VIRJE

Nakon prošlogodišnje turbulentne sezone i jedva izborenog opstanka u ligi, Virovci ni u ovu sezonu nisu ušli dobro – uvodnih sedam kola i samo jedan osvojeni bod protiv Papuka u gostima nije budio nadu da će se Virovci i u novoj sezoni dobro provesti. No, tada je reagirala Uprava kluba i dovela nekoliko dobrih pojačanja na čelu s Pleićem i Vinijem Munizom iz Bjelovara. Nakon toga, budućnost Virovaca je postala svjetlija. Odigrali su pet kola bez poraza, osvojen je i bod u Ludbregu kod Podravine, da bi se potom upisale pobjede protiv Virovitice, Rudara i Bjelovara. U međuvremenu, teškom su mukom u 93. minuti izborili i bod na gostovanju kod Koprivnice. Bilo je tu i nezasluženih poraza poput onog od jedan razlike protiv Međimurja, Varteksa i Ždralova. Suma summarum, našli su se na devetom mjestu s 12 osvojenih bodova. Kako je krenulo, Virovci moraju biti zadovoljni jer su konkurentna momčad na sjeveru te s opstankom ne bi trebalo biti problema, ako ovako nastave.

Spomenimo da će se natjecanje nastaviti krajem veljače – odigrano je 14 kola, na proljeće slijedi još 13. U prvom krugu igra se osam kola kako bi se kompletirala dva kruga po sistemu “svatko sa svakim”, a nakon toga tablica se dijeli na ligu za prvaka i ligu za opstanak. Prvih šest klubova međusobno će odmjeriti snage za prvaka, dok će se klubovi od sedmog do posljednjeg mjesta boriti za opstanak.

zatvori