Nedjelja, 6. listopada 2024.

Direktor nezakonito zaradio 1,5 milijuna kuna, mnogi nasjeli na njegove prevare s automobilima

Direktor i dva trgovačka društva pod istragom su zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, prijevare, krivotvorenja isprave i utaje poreza ili carine.

Kako navode iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, koje je krajem rujna i donijelo rješenje o provođenju istrage, postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak, kao direktor dvaju trgovačkih društava, od siječnja 2020. godine do svibnja 2021. godine u Koprivnici dogovorio s čak 16 ljudi razne poslove povezane s automobilima. Dogovorio je da će im prodati automobile, prodati ih u njihovo ime ili popraviti, da će im automobili biti isporučeni u dogovorenom roku nakon uplate predujma ili kupoprodajne cijene ili pak da će im predati novac za prodana vozila ili vratiti popravljena vozila.

– Osnovano se sumnja da je pritom unaprijed odlučio da tako neće učiniti. Kada su mu oštećenici povjerovali i obavili uplate na račun društva ili mu predali svoja vozila radi prodaje ili popravka, osnovano se sumnja da je sav novac zadržao za svoje društvo, a automobile nije isporučio, odnosno vozila predana radi prodaje ili popravka je zadržao za sebe i svoje drugo društvo – objašnjavaju iz Općinskog državnog odvjetništva.

Pritom je zaradio i zadržao više od 1,5 milijuna kuna. Sutkinja je okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Slušaj uživo
zatvori