Nedjelja, 6. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Policija napisala 174 kazne, vozač automobila napuhao gotovo tri promila

Pune ruke posla imali su policijski službenici proteklog vikenda na području Podravine i Prigorja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da se akcija pojačanog nadzora prometa održala od 12. do 15. studenog tijekom kojeg su zabilježene tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško te jedna lakše ozlijeđena.

Dodali su i da su tijekom akcije proveli nadzor nad 401 vozačem te su sankcionirali 174 prometna prekršaja. Najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzine, čak 45, zatim 38 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Alkoholni rekorder ovog vikenda zabilježen je u Starogradskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad u subotu u 18:35. Naime, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,83 promila.

– Tijekom pojačanog nadzora u prometu je zatečen jedan recidivist koji je počinio dva –  prekršaja upravljao pod utjecajem alkohola od 1,06 promila i za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije – naglasili su.

>> UHVAĆEN TOČNO U PONOĆ Za volan sjeo pijan i dok mu je vozačka bila oduzeta

Napominju da je tijekom vikenda izvršen nadzor 63 mlada vozača kod kojih je ustanovljeno 14 prekršaja od čega čak osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 23-godišnjeg, mladog vozača koji je u nedjelju, 14. studenoga, u 00:20 u Koprivničkoj ulici u Koprivničkom Ivancu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,60 promila – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori