Nedjelja, 6. listopada 2024.

Policija u akciji Dan bez alkohola sankcionirala 69 prometnih prekršaja, rekorderu izmjereno 3,22 promila

Čak 69 prometnih prekršaja sankcionirali su policijski službenici na području Podravine i Prigorja u akciji Dan bez alkohola.

Akcija je održana od 11. do 12. studenog povodom proslave Martinja.

– Tijekom akcije proveden je nadzor 176 vozača od kojih je 139 vozača podvrgnuto ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Sankcionirano je 69 prometnih prekršaja, od čega osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola – ističu u policiji.

Dodaju da je jedan vozač bio pod utjecajem alkohola do 0,50 promila, tri vozača imala su između 0,50 i 1 promil. Između 1 i 1,50 promila zatečen je jedan vozač dok je kod tri vozača zabilježen utjecaj alkohola viši od 1,50 promila.

U policiji naglašavaju da je u akciji obavljen nadzor 20 mladih vozača kod kojih je utvrđeno osam prometnih prekršaja od čega su dva bila upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola.

Alkoholni rekorder ovog puta bio je 58-godišnjak koji je jučer u 13:30 u naselju Velika Mučna upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,22 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

– Tijekom akcije sankcionirano je i 14 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i jedan prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu – naglašavaju u policiji.

Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, u policiji naglašavaju da će nastaviti s provedbom pojačanog nadzora prometa povodom proslave Martinja do 15. studenoga.

– Osim nadzora alkoholiziranosti vozača vršiti će se i pojačani nadzor ostalih najtežih prometnih prekršaja te nadzor mladih vozača i recidivista – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori