Nedjelja, 6. listopada 2024.

VIKEND REKORDER Mladić u pola bijela dana s 2,44 promila sjeo za volan, nije imao ni vozačku

Podravsko-prigorski policijski službenici tijekom vikenda su zabilježili šest prometnih nesreća i sankcionirali 199 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručuju kako su u prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe, a najčešći uzrok dešavanja nesreća bilo je nepropisno kretanje vozilom po kolniku.

Od 199 sankcioniranih prekršaja, najviše njih vezano je uz prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Jedan vozač je radi provedbe mjere opreza zadržavanja predan u zatvor u Bjelovaru. Zabilježena su dva privremena oduzimanja vozila sukladno članku 229. Zakon o sigurnosti prometa na cestama – napominju.

Po pitanju najveće brzine kretanja, ona je utvrđena u subotu u 12:24 u Velikoj Mučni nedaleko Koprivnice gdje je vozač vozio osobni automobil brzinom od 112 kilometara na sat, iako je na rečenoj dionici državne ceste broj 41 ona ograničena na 60.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 13 sati u Ulici Stjepana Radića u Glogovcu nedaleko Koprivnice kod 19-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje pod utjecajem alkohola od 2,44 promila vozio osobni automobil. Bio je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva – nastavljaju u policiju.

>> Deseti put ulovljen kako vozi prije položenog vozačkog ispita, dobio paprenu kaznu

U policiji ističu i 33-godišnjaka koji je u petak u 22:10 u Vinogradskoj ulici u Koprivnici zatečen kako prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije upravlja teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,15 promila. Bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak.

– Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 60 mladih vozača. Počinili su 16 prometnih prekršaja od kojih je najviše njih vezano uz upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisno korištenje sigurnosnog pojasa – zaključuju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori