Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE Direktor lažirao i skrivao izvještaje o porezu pa oštetio državni proračun

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su istraživanje nad osumnjičenim 53-godišnjakom i trgovačkim društvom s područja naše županije zbog sumnje u utaju poreza ili carine.

– Sumnja se da je 53-godišnjak kao direktor i vlasnik trgovačkog društva da bi izbjegao plaćanje poreza na dobit davao netočne i nepotpune podatke o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđenje iznosa porezne obveze – objašnjavaju u policiji.

Uz to, nije sastavljao i prezentirao godišnje financijske izvještaje temeljem kojih je bio dužan izvršiti otpis obveza prema drugom trgovačkom društvu u stečaju u iznosu od 3,9 milijuna kuna, s obzirom na to da je navedeno društvo brisano iz sudskog registra.

– Obvezu je bio dužan uključiti u prihode poreznog razdoblja 2017. godine sukladno pravilniku, zbog čega je došlo do neutvrđivanja porezne obveze u iznosu od nešto više od 570.000 kuna. Za tu svotu oštećen je državni proračun – dodaju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine protiv osumnjičenika i trgovačkog društva podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Slušaj uživo
zatvori