Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Počeli radovi na grobljima u Sigecu i Peterancu

Na groblju u Sigecu u tijeku je sanacija ograde koji će se odvijati u dvije faze zbog velikog opsega, a radi se i na dovođenju priključka za vodu do mrtvačnice na groblju u Peterancu.

Poručili su to iz Općine Peteranec i dodali da će se u prvoj fazi, kada je riječ o groblju u Sigecu, ukloniti dijelovi dotrajale i stare ograde s dvije strane groblja te će ona biti zamijenjena novom, dok će se u drugoj fazi obnoviti ostatak ograde. Kraj prve faze radova planiran je do blagdana Svih svetih, dok je početak druge faze zakazan za proljeće 2022. godine.

– Ovime se nastavljaju radovi na groblju u Sigecu i oko njega koji su započeli asfaltiranjem Dravske ulice sve do spoja s cestom Ivana Berute – ističu u Općini.

Uz to, ističu da će se u sklopu radova na sanaciji i proširenju vodovodne mreže povući i priključak vode do mrtvačnice na groblju u Peterancu.

– Radovi su već započeli, a njihovim završetkom ispunit će se i posljednji uvjeti za izgradnju sanitarnog čvora u sklopu mrtvačnice, a koji je sljedeća planirana investicija na groblju. Baš kao i na groblju u Sigecu, završetak radova planiran je prije blagdana Svih svetih – objašnjavaju.

Spomenimo da će se nakon završetka sanacije uređivati okoliš na grobljima pa je tako u planu sadnja cvijeća i novih drvoreda.

Slušaj uživo
zatvori