Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

POJAČANI NADZOR Policija narednih dana provodi više akcija, cilj je povećati sigurnost prometa

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke narednih će dana pojačano nadzirati promet.

Kako poručuju, na inicijativu ROADPOL-a, međunarodne mreže prometne policije na našem području, do 22. rujna provodit će se projekt ROADPOL Dani sigurnosti u prometu.

– Cilj provođenja projekta je povećati broj vozača koji poštuju prometne propise i smanjiti broj smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama – objašnjavaju.

Dodaju kako je 21. rujna izabran za dan bez poginulih u prometu te će se tada na području policijske uprave provesti i 24-satna akcija nadzora četiri glavne ubojice u prometu, kao i mladih vozača.

– Policijski službenici provodit će niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na propagiranje poželjnog ponašanja u cestovnom prometu i ukazivati na posljedice kršenja prometnih propisa. Građanima će se dijeliti razni preventivni materijali namijenjeni svim skupinama sudionika – ističu.

Uz to, na području policijske uprave do 22. rujna provodit će se pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa.

– Nadzirat će se korištenje mobitela i drugih sličnih uređaja od strane vozača svih vrsta vozila, kao i korištenje sigurnosnih pojaseva vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima. Posebna pozornost biti će posvećena pravilnom prijevozu djece – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori