Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

LATICE TRAŽE VOLONTERE Naši anđeli trebaju anđele za čuvanje

Mlađi klub “Naši anđeli”, koji djeluje u sklopu Udruge “Latica”, traži volontere koji će se tijekom ljeta družiti i pomagati djeci s teškoćama u razvoju.

Naime, radi se, prema riječima predsjednice Udruge za pomoć osobama s intelektualnima teškoćama “Latice” Nevenke Fuchs, o programu zbrinjavanja školske djece s teškoćama u razvoju u vrijeme školskih praznika. Djeca će se družiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 14 sati, a uz voditeljicu radionica i jednog volontera treba im pomoć oko brige o djeci.

Skupinu za sada čini desetero djece – četvero ih je u kolicima, a jednoj djevojčici je potrebno vođenje i potpora u hodu. – S obzirom da je dosta djece u kolicima bilo bi nam drago da nam se pridruži još volontera. To mogu biti sve osobe senzibilizirane za rad s djecom s teškoćama u razvoju jer djeci ponajviše treba pažnja – rekla je predsjednica Udruge.

Volonteri bi se u vrijeme radionica igrali i šetali s djecom, a Fuchs napominje da to ne moraju izrazito biti mlađe osobe ili studenti te da volontirati mogu zainteresirani bilo koje životne dobi. Svi oni mogu se javiti u Udrugu ili na broj telefona 098 981 5125.

Slušaj uživo
zatvori