Srijeda, 2. listopada 2024.

Koprivnički izviđači spremni za nove ljetne avanture – kuhajući će upoznati 10 svjetskih zemalja

Koprivnički izviđači imat će ovog ljeta još jednu priliku isprobati koje su sve vještine usvojili tijekom proteklih godinu dana.

Naime, Odred izviđača Kamengrad domaćin je izviđačkom ljetovanju što će od 27. srpnja do 7. kolovoza biti održano na Olibu. Do otoka smještenog između Paga i Silbe plovi se oko dva sata najljepšim nam morem trajektom od Zadra. Moto ljetovanja je “S 10 tanjura kroz 10 država”, najavio je Dravi.info starješina Kamengrada Renato Sremec:

– Uz uobičajene izviđačke vještine na ovom ćemo ljetovanju upoznati neke od svjetskih zemalja. To ćemo upriličiti kuhajući hranu specifičnu za izabrane zemlje. Neki kažu da ljubav ide kroz želudac, a mi ćemo upoznati strane zemlje kroz ono što stavljaju na tanjur.

Izvor: Odred Izviđača Kamengrad (Facebook)
Izvor: Odred Izviđača Kamengrad (Facebook)

Uz to, na Olibu će biti dovoljno vremena i za prave izviđačke vještine, kaže starješina Sremec:

– Kao i obično na logorovanjima, u stvarnom ćemo životu primijeniti naučeno, poput podizanja logora, paljenja logorske vatre i organizacije života u prirodi. Spavat ćemo naravno u šatorima. Učit ćemo i nove vještine, neki će polagati vještarstva, a vjerujem da ćemo odraditi barem jednu ekološku akciju, poput čišćenja plaže ili akcije pomoći tamošnjim stanovnicima.

Izvor: Odred Izviđača Kamengrad (Facebook)
Izvor: Odred Izviđača Kamengrad (Facebook)

I dok će Kamengrad biti domaćin ljetnog logorovanja, drugi koprivnički odred, Bijeli javor, ovaj će puta biti zadužen za upravljačku infrastrukturu logora. Na Olibu će biti i gosti, izviđači iz đurđevačkog Picoka te iz također prijateljskih odreda iz Krapine i Samobora, zasad sve zajedno osamdesetak izviđača.

Kamp na Olibu nije jedino ljetno događanje koprivničkih izviđača. Uvod u 12-dnevno morsko kampiranje bilo je zborovanje regije Sjever održano u Trakošćanu, a starješina Sremec kaže da će potom sigurno uslijediti i jedan kraći bivak s dva do tri noćenja u okolici Koprivnice.

Sve u svemu, izviđači Kamengrada kažu da će u svojoj izviđačkoj kući rado primiti sve koji ih žele upoznati i pridružiti im se.

Slušaj uživo
zatvori