Nedjelja, 29. rujna 2024.

Gotovo polovica mladih nije uključena ni u kakvu aktivnost za mlade niti znaju za njih, stoga…

Savjet mladih Koprivničko-križevačke županije predstavio je na jučerašnjoj sjednici zajedno s križevačkom Udrugom Glas mladih projekt ‘Infodesk – informativni centar za mlade’.

Na provedbu projekta kojeg planiraju prijaviti na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih navelo ih je istraživanje provedeno od strane županijskog Savjeta mladih koje je pokazalo da 37 posto mladih Podravaca i Prigoraca nije upoznato s nikakvim aktivnostima na području Koprivničko-križevačke županije koje se nude mladima. Njih čak 47 posto izjasnilo se da nisu uključeni ni u jednu aktivnost vezanu za mlade.

Stoga u sklopu projekta, između ostalog, planiraju provoditi aktivnosti okupljanja institucija koje se bave mladima, organizirati info točke odnosno individualna savjetovanja i pokrenuti portal “Infodesk” s cijelom ponudom za mlade. Također, u planu im je sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo provesti predavanja o prevenciji i zdravstvenoj zaštiti mladih.

Misle li u županijskom Savjetu mladih da su mladi zaista neinformirani zbog nedovoljnog pristupa informacijama u današnje vrijeme Interneta i smatraju li da će na ovaj način doista potaknuti mlade da se više informiraju o aktivnostima koje se za njih provode u našoj županiji, nismo uspjeli doznati jer predsjednik Savjeta mladih Dario Car ne odgovara na naše pozive.

Spomenimo da su projekt na sjednici županijskog Savjeta mladih podržali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla koji su ujedno potpisali Ugovore o partnerstvu s Udrugom Glas mladih Križevci.

Slušaj uživo
zatvori