Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: BESPLATNE BILJEŽNICE U NOVOM RUHU Jakšić: Učenicima će inovacije uljepšati povratak u školske klupe

U koprivničkoj Gradskoj upravi danas su predstavljene nove ilustrirane osnovnoškolske bilježnice za nadolazeću školsku godinu.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić tim je povodom kazao kako je ovogodišnji projekt osiguravanja besplatnih bilježnica najveći, najsveobuhvatniji i najinovativniji do sada.

– Ove godine priključili su nam se umjetnici Zvonimir Haramija-Hans, Iva Bolfek i Andreja Živko. Dobili smo povratnu informaciju da su novi vizuali fantastični zbog čega uopće ne sumnjam da će se svidjeti svima koji će krenuti u školu te da će im uljepšati povratak u školske klupe – otkrio je.

Jakšić se osvrnuo i na tehničke detalje projekta.

– Tiska se ukupno 42.460 bilježnica. O prvog do četvrtog razreda u paketu dolazi 14, a od petog do osmog 19 bilježnica. Projekt je vrijedan ukupno 250.000 kuna – rekao je.

Andreja Živko, jedna od ilustratorica novih bilježnica, iskazala je zadovoljstvo zbog uključenosti u projekt.

– Važno je napomenuti da smo se mi odgajatelji, učitelji, profesori i roditelji u svom radu s likovne i stručne strane približili djeci. Moja djeca su se prijašnjih školskih godina već veselila bilježnicama – istaknula je.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodajmo da je Jakšić rekao i kako će osim bilježnica, i udžbenici te radne bilježnice biti besplatni za sve koprivničke školarce, njih 2.434., od čega je 279 prvašića.

– Iz proračuna smo za bilježnice osigurali 250.000 kuna, a za radne 662.000 kuna. Dobili smo dosta upita od roditelja, no udžbenici, radne bilježnice i bilježnice su besplatne. Vjerujemo da na taj način podosta pomažemo u prvim mjesecima kad je školski budžet ipak malo napregnutiji – objasnio je.

Po pitanju konkretnih načina na koji će paketi udžbenika, radnih bilježnica i bilježnica učenicima biti podijeljeni, Jakšić je kazao kako on ovisi o načinu organizacije u pojedinim školama.

– Roditelji će biti informirani hoće li ih s učenicima morati pokupiti prije ili će ih oni dočekati na klupama. Sve je spremno i sve ih u nekom obliku čeka. Po pitanju prijenosa udžbenika s generacije na generaciju, to će se tehnički riješiti kada učenici dođu u školu – zaključio je.

Spomenimo da su partneri u ovome projektu Podravka, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koming, Koprivničke vode, OTP banka, Tehnix, Vemotrade, Hartman, Belupo i Pro-Ping.

zatvori