Nedjelja, 29. rujna 2024.

ZATVARANJE PROMETA Počinje izgradnja prometnice u Močilskom odvojku I

Izgradnja prometnice u Ulici Močilski odvojak I u Koprivnici počinje u ponedjeljak.

Poručili su to iz Gradske uprave i dodali da će tijekom radova na snazi biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno zatvaranje prometa za sav promet osim stanara, a moguća su i kraća zatvaranja kompletne prometnice, pri čemu je preporučeni obilazan pravac putem Marijanske ulice.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da su ovi radovi pokrenuti nakon što je napravljena oborinska odvodnja.

– Riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,7 milijuna kuna. Ovo je samo još jedan pokazatelj da razvijamo sve dijelove grada, a ne samo centar. Važno nam je da u našim ulicama nema blata i prašine – rekao je Jakšić te zamolio sve stanovnike da budu strpljivi za vrijeme trajanja radova te da poštuju privremenu regulaciju prometa, a sve u cilju bržeg i kvalitetnijeg izvođenja radova.

Spomenimo da dužina prometnice s odvojkom iznosi oko 430 metara, a širina 4,5 metra. Uz prometnicu prethodno je izgrađena oborinska kanalizacija na koju se prometnica spaja kanalicama i slivnicima.

– Vrijednost građevinskih radova izgradnje prometnice iznosi gotovo 988.000 kuna s PDV-om, a ukupna vrijednost kompletnog projekta, dakle prometnica i oborinska kanalizacija, izrada projektne dokumentacije, trošak stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova, iznosi 1,7 milijuna kuna s PDV-om – objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Dodajmo da su sredstva osigurana u gradskom proračunu, a očekivano vrijeme trajanja radova je 120 dana.

Slušaj uživo
zatvori