Nedjelja, 29. rujna 2024.

ZA SVAKOGA PONEŠTO Prvog vikenda u srpnju održat će se Podravski motivi

Tradicionalna manifestacija Podravski motivi ove će se godine održati u ljetnom terminu, 3. i 4. srpnja.

Iz Turističke zajednice grada Koprivnice poručili su da će najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom zauzeti središnju poziciju na glavnom gradskom trgu, dok će se ostatak programa i sadržaja odvijati uz pročelje parka i u parku. Službeno otvorenje 27. Podravskih motiva bit će u subotu, 3. srpnja u 10:30 na Zrinskom trgu uz glazbeni nastup Bemian dueta.

– Ljetno izdanje manifestacije odvijat će se kroz glavnu temu – kopriva. Vrijedne ruke naših udruga i obrtnika pripremit će razne delicije i proizvode od koprive. Kulturno umjetnički program bit će obogaćen nastupima domaćih KUD-ova. Osim naivnog slikarstva, bit će tu brojni stari zanati, antikvarijati, medari i ostali izlagači koji će pripremiti razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjelju prijepodne – objašnjavaju.

Napominju da će se održati radionice starih zanata “Skrivena Podravina”, a u večernjim satima na rasporedu je zabavno-glazbeni program koji u subotu u 19:30 otvara Gruntovec band nakon kojeg slijede Kraljevi ulice u 21 sat, a u nedjelju od 21 sat na pozornicu dolaze Miroslav i Gordana Evačić. Bit će tu i koncert Erica Vidovića koji je zakazan za nedjelju u 19 sati.

– U sklopu manifestacije održat će se “Craft beer fest-Koprivnica” te aktivnosti za djecu kao što su besplatni napuhanci, obiteljske natjecateljske igre s nagradama, maskote, oslikavanje lica, photo booth i još mnogo toga. Muzej grada Koprivnice pripremio je zanimljive izložbe u Galeriji Koprivnica, Galeriji Mijo Kovačić te Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama – ističu organizatori.

Spomenimo i da će se pod pokroviteljstvom Podravke održati prezentacija “Podravkinog obeda”, a vrhunski Podravkini kuhari pripremit će tradicionalna podravska jela za kušanje, a tu su i nezaobilazne Lino igraonicama i degustacija kolača.

Dodajmo da će se manifestacija održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Detaljan program dostupan je ovdje.

Slušaj uživo
zatvori