Nedjelja, 6. listopada 2024.

Novi ravnatelj Centra za socijalnu skrb: Projektima ćemo osigurati pomoć potrebitima

Dva tjedna nakon što je stupio na dužnost ravnatelja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Danijel Rušak o planovima je izvijestio dožupana Ivana Pala i resornu županijsku pročelnicu Željku Koluder Vlahinju.

Zakon jasno određuje djelokrug socijalne skrbi pa novi ravnatelj mogućnost za poboljšanja vidi u pisanju projekata:

Budućnost su projekti u kojima će koprivnički Centar biti nositelj ili partner. U projekte će biti uključene najranjivije skupine građana, poput osoba s invaliditetom. Dinamiku prijava diktirat će Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i Europske unije.

Osmišljavanjem projekata trebalo bi osigurati novac za poboljšanje standarda građana u potrebi, rekao je ravnatelj Rušak:

Iz tih projekata financirat će se prvenstveno korisnici koji nisu u mogućnosti uspjeti na tržištu rada ili ostvariti prava iz socijalne skrbi u mjeri u kojoj im je to potrebno. Osim toga, projektima bismo trebali osigurati novac i za potrebnu infrastrukturu za sustav pomoći građanima u potrebi.

Bez obzira na to što je koprivnički Centar za socijalnu skrb došao na glas kao ustanova loših međuljudskih odnosa zaposlenika, novi ravnatelj kaže da je svoje suradnike upoznao kao vrijedne i stručne ljude koji će se upravo svojim kompetencijama nametnuti u zajednici.

Slušaj uživo
zatvori