Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo u Šibeniku pokleknuo nakon šest pozitivnih kola

Slaven Belupo nakon šest pozitivnih prvenstvenih utakmica, danas je u sklopu 31. kola Hrvatski Telekom Prve lige izgubio na gostovanju u Šibeniku rezultatom 2:0.

Iz kluba su poručili da je trener Tomislav Stipić u odnosu na remi s Hajdukom u Koprivnici napravio jednu promjenu u početnom sastavu. Naime, Stipić je umjesto Boseca, na mjestu desnog beka od prve je minute stavio Brunu Bogojevića.

– Prvu priliku na današnjem susretu imala je naša momčad. Odličan udarac Bačelić Grgića s 20-ak metara još je boljom reakcijom u korner odbio Rogić. Šibenik je poveo u osmoj minuti. Nakon jednog lošeg udarca najbolje se pred golom snašao Jurić i zabio za 1:0. U 14. minuti Šibenik je poveo s 2:0. Ćurić je snažno i precizno pogodio iz daljine za povećanje vodstva.Deset minuta kasnije opasan pokušaj Jurića obranio je fantastičnom reakcijom Filipović. Odgovorio je Krstanović s druge strane, no njegov udarac glavom otišao je iznad gola. U 31. minuti Bačelić Grgić idealno je uposlio Knolla koji pogađa stativu s 10-ak metara – istaknuli su u klubu.

Do kraja poluvremena domaćin je imao još jednu veliku priliku, no Filipović još jednom spasio vrata Farmaceuta.

– U nastavku susreta prvi je zaprijetio Bogojević s naše strane, a odgovorio je Schindelfeld s druge. Rezultat se nije promijenio. Pokušavala je naša momčad napasti gol Šibenika, ali nije uspijevala opasnije zaprijetiti do 85. minute kada je udarac Julardžije iz daljine obranio Rogić. Na kraju je domaćin zasluženo osvojio sva tri boda – zaključili su.


NK Šibenik – NK Slaven Belupo 2:0 (2:0)

NK ŠIBENIK: Rogić – Pajić, Schildenfeld, Bilić, Kvesić – Alimi, Ćurić (od 78. Laća) – S. Sahiti (od 49. Torres), Bulat, E. Sahiti (od 85. Todorovski) – Jurić (od 78. Alvaro). Trener: Sergi Escobar.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Prce (od 46. van Bruggen) – Bogojević, Lulić, Bačelić Grgić (od 46. Mlinar), Glavčić (od 58. Julardžija), Goda – Krstanović (od 66. Delić), Knoll (od 75. Iličić). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Solin), Vice Vidović (Solin), Jakov Titlić (Potravlje)

VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Borut Križarić (Čakovec)

Delegat: Tihomir Čačić (Marčana)

Kontrolor: Tomislav Šetka (Đakovo)

Strijelci: 1:0 Jurić 8′, 2:0 Ćurić 13′

Žuti karton: Batatelo 21′ (Šibenik); Prce 11′, Krstanović 59′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Šibenik); (Slaven Belupo)

zatvori