Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Željezničar izabrali novo vodstvo

Na skupštini je odlučeno kako će zapovjednik DVD-a Željezničar idućih pet godina biti Kristijan Sminderovac, dok je predsjednik ostao Darko Jurković.

Izvještajno-izborna skupština DVD-a je održana jučer, a osim izbora novog vodstva, riječi je bilo i o proteklim aktivnostima. Dosadašnji zapovjednik Damir Deuš spomenuo je nekoliko stručnih osposobljavanja, dislokacija i natjecanja od kojih je istaknuo humanitarnu utrku vatrogasaca Firefighter Stair Challenge, a pritom je i zahvalio članovima.

– Hvala svima koji su velikodušno pomogli u radu našeg društva, Gradu Koprivnici i VZG-u na podršci i doniranoj opremi, kao i našem počasnom članu gradonačelniku Mišelu Jakšiću – kazao je Deuš.

Uz to, novi zapovjednik Sminderovac predstavio je plan za ovu godinu.

– Članovi su već bili na dislokaciji na potresom pogođenom području te su aktivni i na uklanjanju dotrajalih dimnjaka u Koprivnici. Plan i dalje raditi na uvježbavanju za natjecanja, na nabavci i održavaju opreme te drugim aktivnostima u sklopu vatrogasne zajednice – rekla je Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica.

Predsjednik zajednice Ivan Golubić uručio je uvjerenja o osposobljavanju za zvanje vatrogasni dočasnik Darku Jurkoviću i Mladenu Baliji, dosadašnjem tajniku i vrlo aktivnom članu DVD-a. Okupljene je predsjednik Golubić pozdravio i zaželio mnogo uspjeha u radu, a osim njega kao gosti iz VZG-a bili su i tajnica Ines Štefanić te zapovjednik Hrvoje Blažeković koji je najavio pojačavanje natjecateljske ekipe novim članovima.

Također, počasni član gradonačelnik Mišel Jakšić okupljene je iznenadio najavom da kroz nekoliko mjeseci stiže i kombi vozilo.

– Vrlo ste nam važni kao društvo u sastavu VZG-a, vrlo ste aktivni i iz godine u godinu sve ste bolji, a to dokazuje da volite ono što radite. Uskoro u društvo stiže vozilo, a potrudit ćemo se svi zajedno da bude i propisno garažirano. Temelji su vam dobri i ne bojim se za vašu budućnost – kazao je.

Na kraju skupštine predsjednik Jurković zahvalio je okupljenima na ponovno ukazanom povjerenju, izrazio je zadovoljstvo što će dobiti vozilo te naglasio i kako je uprava Hrvatskih željeznica podržala rad društva te iskazala interes za aktivacijom svojih zaposlenika koji su uz to i dobrovoljni vatrogasci.

 

zatvori