Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Kulturoteka GRAD NA DRUGI POGLED Večer umjetnosti i urbanog identiteta u Galeriji Koprivnica

GRAD NA DRUGI POGLED Večer umjetnosti i urbanog identiteta u Galeriji Koprivnica

0
GRAD NA DRUGI POGLED Večer umjetnosti i urbanog identiteta u Galeriji Koprivnica
Grad na drugi pogled ili skraćeno Gn2p zanimljiv je putujući projekt udruge PUNKT koji spaja umjetnost, obrazovanje, urbano promišljanje i aktivizam, a već nekoliko mjeseci prisutan je i u Koprivnici. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice, Sveučilištem Sjever, osnovnim i srednjim školama i vizualnim umjetnicima nastao je niz radova, kako umjetničkih tako i edukativnih te aktivističkih, a svi će oni biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi u četvrtak od 20 sati u Galeriji Koprivnica i staroj koprivničkoj sinagogi.

Projekt je čvrsto vezan uz lokalni kontekst. Tako su tu umjetničke produkcije i radionice održane s učenicima Osnovne škole “Đuro Ester” i Gimnazije “Fran Galović” u kojima su vizualni umjetnici učenicima približili vlastite kreativne procese. Učenici su kamerama i fotoaparatima aktivirali “drugi pogled” na svoju okolinu, oštriji i istraživački.

Osim toga, osnovana je i aktivistička grupa Plus za Koprivnicu koja je iznijela i svoje prve prijedloge, poput uređenja šetnice uz potok, a bila je tu i radionica pokreta pod vodstvom Ane Kreitmeyer. Organizirane su urbane šetnje i predavanja stručnjaka iz različitih društveno-umjetničkih područja vezanih uz urbani kontekst, sve to sa zajedničkim ciljem otkrivanja, utvrđivanja i eventualnog osmišljavanja urbanog identiteta Koprivnice.

Projekt je na plodno tlo naišao i u sklopu kolegija Multimedijalno pripovijedanje studija medijskog dizajna na Sveučilištu sjever pod mentorstvom docentice Ive Matije Bitange i umjetnice Tanje Vujasinović.

Sve će to javnosti biti predstavljeno na opsežnoj izložbi u četvrtak, 9. lipnja, od 20 sati u Galeriji Koprivnica. Sudjeluju: Božena Končić Badurina, Iva Matija Bitanga, Antonio Grgić, Kata Mijatović, Marijan Molnar, Vlatko Vincek, studenti Sveučilišta Sjever, učenici OŠ Đure Ester i Gimnazije Fran Galović te polaznici Dramskog studija Ludens teatra.

Program događanja

19:30 – 21:00 Sinagoga: Ambijentalna instalacija ‘Poziv’ Antonija Grgića
20:00 Galerija Koprivnica: Otvorenje izložbe ‘Grad na drugi pogled’
20:30 Galerija Koprivnica: Zvučni performans ‘Silens – 28.4.2016.’ Marka Jovića (Sveučilište Sjever)
21:30 Galerija Koprivnica: Industrial/noise performans kineskog umjetnika Sandyja Dinga i Marka Jovića.

Izložba će se moći razgledati do 19. lipnja u radnom vremenu Galerije Koprivnica (pon-pet 8-16 sati, sub-ned 10-13 sati). Ulaz je slobodan.

 

zatvori