Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Hrvatska ženska reprezentacija nije uspjela iznenaditi favorizirane Ruskinje

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija večeras je pred oko 1.500 gledatelja na koprivničkom Gradskom stadionu izgubila od Rusije. U kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj 2017. godine naše reprezentativke poražene su rezultatom 0:3.

Loše je otvorila prvo poluvrijeme Hrvatska, koju je samo pobjeda ostavljala u igri za drugo mjesto i direktan plasman na Euro, te je već u desetoj minuti gubila 0:1. Na jedan centaršut Ruskinja slabo je reagirala Žigić te je loptu poslala u vlastitu mrežu. Pokušale su naše reprezentativke nakon toga stisnuti gošće te su opasno zaprijetile preko Šundov i Rudelić, ali je Todua na golu Rusije oba puta odlično reagirala i spasila svoj gol. U 21. minuti gošće dolaze do novog pogotka preko Karpove, a u 38. zabijaju za velikih 0:3. Strijelac je bila Kozhnikova koja je svojim golom zapečatila sudbinu Hrvatica u ovoj utakmici.

Naše reprezentativke su bolje ušle u drugo poluvrijeme sa željom da koprivničku publiku nagrade barem jednim pogotkom. Najbliže tome bila je Rudelić koja je u 56. minuti pogodila vratnicu. Do kraja utakmice Ruskinje su rutinski održavale prednost, a unatoč trudu naših igračica počasni gol nismo vidjeli. Pokušavala je još dva puta Rudelić, ali očito danas nije bio njen dan. Unatoč porazu, publika na Gradskom stadionu ispratila je s terena žensku reprezentaciju Hrvatske velikim pljeskom.

Ovim porazom Hrvatska se najvjerojatnije oprostila s mogućnošću da se kvalificira na Europsko prvenstvo jer dva kola prije kraja ima četiri boda manje od drugoplasiranih Ruskinja koje imaju i utakmicu manje.

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA:

HRVATSKA – RUSIJA 0:3 (0:3)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 1500. SUDAC: Morag Pirie (SCO)

HRVATSKA (4-4-2): Bačić – Lojna, Nevrkla, Horvat, Žigić – Bošnjak, Baban (od 60. Čop), Maltašić (od 81. Gaiser), Šundov (od 40. Šalek) – Joščak, Rudelic. IZBORNIK: Zvonimir Kolak

RUSIJA (4-1-4-1): Todua – Kovalenko, Dimitrenko, Kozhnikova, Ziyastinova – Mashina – Chernomyrdina, Cholovyaga (od 88. Mashina), Terekhova, Pantyukhina (od 71. Pozdeeva) – Karpova . IZBORNIK: Elena Formina

STRIJELCI: 0:1 Žigić ag. (10′), 0:2 Karpova (21′) , 0:3 Kozhnikova (38′)

zatvori