Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić osvojili brojne medalje na natjecanjima

Sjajne rezultate postigli su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić na natjecanjima održanima u proteklom razdoblju.

Iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić poručili su da su unatoč pandemiji i svim nedaćama online nastave, njihovi učenici na nekoliko posljednjih natjecanja nanizali brojne medalje.
Tako su na regionalnom natjecanju HDGPP-a za odjel suvremenog plesa održanom u Velikoj Gorici 27. veljače, učenici koprivničke škole osvojili četiri prva mjesta te dvije druge nagrade. Prvo mjesto osvojile su Lorena Habek, Leda Igrić, Nela Krapinec i Margita Ivković, dok su drugu nagradu osvojile Mija Filipić i Ema Begić, a sve pod mentorstvom Olge Vilić. Spomenimo da prvoplasirane idu na državno natjecanje koje će se krajem mjeseca održati u Zagrebu.

Nadalje, proteklog vikenda u Karlovcu održalo se regionalno natjecanje HDGPP-a za solo pjevače. Od koprivničkih predstavnica Marta Ređep osvojila je prvo mjesto, dok su drugo  mjesto osvojile Anett Glavak, Ela Šprem i Tena Šaško. Koprivničke su predstavnice na natjecanju nastupile pod mentorstvom Martine Đurđević i korepetitorice Laure Malovac.

Dodajmo da je održano i međunarodno natjecanje PaMus Flow za puhače. Natjecanje se održalo online, a od koprivničkih predstavnika Sven Blažek pod mentorstvom Tomislava Bedenika osvojio je treće mjesto u B kategoriji trube.

Nika Cik iz Područnog odjela Virje pod mentorstvom Andreje Boltek osvojila je odlično drugo mjesto u D kategoriji flaute.

Slušaj uživo
zatvori