Petak, 11. listopada 2024.

Recidivist počinio čak 13 prometnih prekršaja pa završio u zatvoru na 60 dana, a dobio i ‘masnu’ kaznu

Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici kažnjen je višestruki recidivist koji je počinio čak 13 prometnih prekršaja.

Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, radi se o 26-godišnjaku koji je u nedjelju u prijepodnevnim satima vozio Opel koprivničke registarske iz smjera Bolfana u smjeru Koprivnice i više se puta oglušio na naredbe policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova da zaustavi vozilo.

Vozač je zaustavljen na makadamskom putu između Draganovca i Bakovčice, a zbog sprječavanja bijega nad vozačem su uporabljena sredstva prisile.

– Naime, recidivist je počinio 13 prometnih prekršaja. Upravljao je prije položenog vozačkog ispita pod utjecajem alkohola od 1,99 promila za vrijeme dok mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom B kategorije, nepropisno se kretao kolnikom, naglo je mijenjao brzinu kretanja vozila, nepropisno je pretjecao, u naselju se kretao brzinom većom od dopuštene, nije se držao ograničenja, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, nije kod sebe imao prometnu dozvolu vozila i drugo – dodali su.

Kako je vozaču od 16. svibnja 2019. godine do 28. veljače 2021. godine ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije položenog vozačkog ispita, a u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 28. veljače 2021. godine već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 60 dana, novčanom kaznom od 15.600 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca kad za to stekne uvjete te je predan u zatvor u Bjelovaru.

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vlasniku vozila po pravomoćnosti sudske presude.

Slušaj uživo
zatvori